KezdőlapHírekMIUI Pioneer Group - A Xiaomi belehúz a szoftverfejlesztésbe

MIUI Pioneer Group – A Xiaomi belehúz a szoftverfejlesztésbe

Előre leszögezem, hogy a kínai szoftver, avagy MIUI fejlesztéséről van szó, nem a hazánkban is oly népszerű EEA vonalról. Bár keleten sem rózsás a helyzet, de jóval élhetőbb az a MIUI, mint a miénk. A megnövekedett visszajelzések miatt, nagyobb hangsúlyt fektetnek idén a hibák javítására és a felhasználói élmény javítására.
A Xiaomi termékigazgatója, a MIUI Experience vezetője posztolta ma Weibo-ra a hírt, hogy megalakították a “MIUI Pioneer Group” csoportot, hogy különféle tapasztalati problémák megoldására összpontosítsanak. A MIUI alapcsapata jelentős átszervezésen és bővítésen esik át, hogy a felhasználók visszajelzéseire reagálni tudjon. A belső tesztekre olyan felhasználókat vonnak be, akik eddig a MIUI Visszajelzés alkalmazásban a legtöbb és leghasznosabb jelentéseket küldték. Felismerték végre azok jelentőségét, akik szívén viselik a Xiaomi és Redmi telefonok használhatóságát és tesznek azért, hogy jobbá tegyék a felhasználói élményt.

A megalakult csoport fogja koordinálni a beérkező visszajelzéseket hibákról és javaslatokról, amire gyorsabban fognak reagálni. Pár pontban össze is foglalták ennek a jelentőségét (kínairól fordítva):

MIUI Pioneer Group

  1. Idén a MIUI hatalmas mennyiségű mérnöki munkát fektetett be a rendszerbe, ami majdnem kétszer annyi, mint az előző években. Természetesen a kemény munka nagyszerű eredményeket is hozott. Az animáció terén a technikai felépítés és a részletek először közelítenek az iOS szintjéhez. A magánélet szempontjából elősegítette az egész iparág átalakulását. A felhasználók többsége és az érintett nemzeti intézmények médiája elismerte és megmutatta magát az egész Android táborban.
  2. Az év első felében a MIUI12 csak a “Hosszú Március” fele volt, az év elején kidolgozott MIUI 12 terv egész évben végigfut. Tehát a 12-es megjelenése után a csapat azonnal befektetett a kutatás és fejlesztés második felébe (a második félidő várhatóan fárasztóbb lesz). A hamarosan megjelenő MIUI 12.5 befejezi a teljes 12 tervet. Annak ellenére, hogy ez 5, rendszerszintű kutatási és fejlesztési volumene nem kevesebb, mint az előző évek teljes verziója. De ez egy teljes verzió, amelyet DLC-nek álcáztak.
  3. A MIUI csapata azonnal megkezdte az átszervezést és a terjeszkedést. Több erőforrásunk lesz arra, hogy a jövőben a tapasztalatokat jól felhasználjuk. Az átszervezés után megnőtt a létszámunk, sok régi partner visszatért és az üzleti kontroll erősebbé vált. A vitatottabb kiadásokkal kapcsolatban azt is tervezzük, hogy javaslatot teszünk a vállalatnak a visszavonásra, hogy a tempó jobb legyen.
  4. Természetesen sok kihívás és probléma van ebben az évben, de valójában az elmúlt tíz évben úgyszintén. Ha problémákba ütközik és megoldja a problémákat, akkor tovább léphet, és új magasságokba kerülhet. Álmunk folyamatos előmozdítása érdekében a csapat továbbra is gyorsan bővül és több ember is szívesen csatlakozik hozzánk. Végül van egy igazi történet: Tegnapelőtt K+F felügyelőnk egy olyan felhasználóval beszélgetett, aki gyakran jelentett hibákat. Ez a felhasználó hirtelen átállt egy belső kommunikációs eszközre. A K+F megdöbbent, amikor megállapította, hogy ez a felhasználó már csatlakozott a MIUI-hoz és befolyását növelte sokszorosára. A tipikus értelmezés az, hogy ha szeretsz és utálsz valamit, akkor csatlakozz és változtass rajta 🙂

Konklúzió

Ezen intézkedések kihatással lesznek a Global és EEA rendszerekre is, hisz a ezeket a romokat is a kínai fejlesztő csapat rakja össze. Bár már jó ideje kizártak minket a saját nyelvünk fordításából – ami meg is látszik – de reménykedünk, hogy a jövőben többet szólhatunk bele. Ne legyetek restek minden hibát és észrevételt megírni nekik a beépített visszajelző alkalmazásban, akár magyarul is, de az angol biztos jobb választás.

Beállítások -> Szolgáltatások és visszajelzés -> Visszajelzés küldése

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek