- Hirdetés -

Az elmúlt 2 évben parkolópályára került Xiaomi Mi Note széria 2019 őszén végre új taggal bővült. A Mi Note 10 bemutatása legalább akkorát szólt, mint évekkel ezelőtt a Mi Note 2-é. 2017-ben a Mi Note 3 árképzésben kissé felül, tudásban viszont inkább alulpozícionált volt. (nem is lett sikeres a piacon, gyorsan el is felejtettük)
2019 novemberében a kínai Xiaomi CC9 Pro Global változatából aztán megszületett a Mi Note 10. Számozásban 7-et ugrottunk, hardveres tudásban viszont továbbra sem a csúcsot kapjuk.
A Mi Note 10 méretben ma már nem emelkedik ki a mezőnyből, a 3D ívelt AMOLED kijelző sem számít kuriózumnak, ahogy a felső-közép kategóriába szánt Snapdragon 730G processzor sem. Az akkumulátor mérete, a prémium kialakítás, és az első 108MP-es szenzorral rendelkező 5 tagú főkamere-egység viszont olyan fontos tényezők, melyek tükrében igazi sláger lehet az európai piacon is. A fotós képességeknél maradva igazi különlegességeket kapunk:

  • 2 szenzor is kapott OIS-t (optikai képstabilizálást)
  • a Mi Note 10 az első, szériában gyártott okostelefon 108MP-es Samsung szenzorral (megelőzve magát a szenzortártó Samsungot is)
  • a DxO Mark mérései alapján (2019 november közepi tesztelések alapján) a második legjobb kamerás okostelefon a piacon, videóban pedig megelőzi az aranyérmes Huawei P30 Pro-t is.

Hardveresen sem kell szégyenkeznie, hiszen a pár évvel ezelőtti Snapdragon 8xx-es szériát is befogja a ma már “csak” felső-közép kategóriás SD730G processzor, ami ráadásul már 8nm-es csíkszélességgel készül. A kamerás (videós) képességeit némiképp csorbítja, hogy ez a SoC “csak 30fps-el elged 4K felvételeket.
A hatalmas akkumulátor mellé pedig megkapta a Xiaomi jelenlegi legerősebb töltését a maga 30W-os teljesítményével. Bár a vezeték nélküli töltés kimaradt, NFC-t, infraportot, 3.5mm-es jack csatlakozót kapunk, ahogy ez az első modell is, ami már gyárilag MIUI 11 rendszerrel kerül kiszállításra.

Mi Note 10 Pro

Az egyelőre még nem ismert, mikor kerülhet Magyarországra ( a Mi Note 10 várhatóan már november végén elérhető lesz), azt viszont tudjuk, mitől lesz Pro.
Eddigi információnk alapján két paraméterben  tér el az alap Mi Note 10-tól:

  • A Mi Note 10 6GB RAM+128GB-os háttértár változatához képest a Pro 8+256GB-os lesz
  • A Mi Note 10 főkamerájának 7P (7 lencsetag) lencséjéhez képest a Pro már 8P-s (azaz 8 lencsetagot, ezzel együtt pedig jobb fényerőt kapunk)

 A két változat között kb. 30.000 Ft leeht az árkülönbség, amivel a Mi Note 10 Pro átlépheti a 200.000 Ft os lélektani határt. Ezzel az árképzéssel pedig Black Shark 2 Pro árszintre emelkedik, ami a kamerát és az akku méretét (és a töltési teljesítményt) leszámítva mindenben jobb/erősebb.

A Mi Note 10-ról íródott bemutatónkat részletes specifikációval ide kattintva olvashatjátok.

A Mi Note 10-et várjuk tesztre, ezt hamarosan írásos és videós formában is olvashatjátok/láthatjátok a helloxiomi.hu-n, valamint a HXHU YouTube csatornáján.

Mi Note 10 árak

Jelenleg hazánkban még nem elérhető, decemberre várjuk online és offline is a megjelenést.
Külföldi webshopokból (november 21-i állapot szerint) kb. 170e Ft-os áron lehet megrendeli mindhárom színben.

- Hirdetés -