Ma reggel kezdődött Kínában az évente megrendezésre kerülő Xiaomi fejlesztői konferencia (MIDC2019), ahol Lei Jun az idei eredményeket és a jövőévi fejlesztésekről tart előadást.
A konferencia egyik meglepő bejelentése a Redmi K30, 5G képes telefonjának megjelenése volt, mivel ezelőtt Lu Weibing a Weibo oldalán 2020-ra ígérte, de ezt Lei Jun ma cáfolt. A Redmi K30 még idén, decemberben megjelenik Kínában. A megjelenésen felül Jun mást nem árult el a telefonról, semmilyen paramétert, vagy tulajdonságot.

Ezen felül a Xiaomi vezére megerősítette a China Mobile Global Partners konferencián közölt 2020-as 5G terveket, amiről már írtunk, miszerint minden 2.000 Jüan (~86.000 Ft) feletti Xiaomi/Redmi telefon 5G képes lesz.

A Redmi K30 lesz az első Redmi telefon, mely támogatja az SA és az NSA kettős 5G rendszert és az első telefon a Xiaomi kínálatában, melynek lyukas lesz a kijelzője, melyben a szelfi kamerák fognak elhelyezkedni. Ezen felül a Redmi K30 lesz az első 7-es sorozatú 5G képes Qualcomm Snapdragon SoC birtokosa, amit a Qualcomm nemrég jelentett be a Weibo felületén. Eddigi pletykák szerint a MediaTek 5G procija volt a nyerő, de lehet ebből a telefonból is lesz két verzió, a simában MTK Helio M70 5G, míg a Pro-ban SD735 5G SoC fog “dübörögni”. Ez majd idővel kiderül…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ