- Hirdetés -
()

Az anyacég Meta már javában készül egy működő piactér kialakítására, ahol a felhasználók kedvükre kereskedhetnek a portékáikkal. 

Napjaink egyik sokak hallott fogalma a metaverzum, az a digitális tér, ahova a felhasználók avatárjaik segítségével léphetnek be egy erre alkalmas VR headset segítségével. Sőt hamarosan eladni és vásárolni is tudnak majd, a Metának ugyanis feltett szándéka, hogy kiépítsem egy jól működő digitális piacteret a Horizon Worlds nevű rendszerben, ahol mindenki kedvére kereskedhet.

A Meta hétfőn jelentette be közleményében, hogy már megkezdődött a rendszer alapjainak lefektetése. A vállalat közlése szerint a Horizon Worlds szolgáltatásában csak 18 éven felüliek vásárolhatnak, és lényegében bármit lehet majd árulni, a kikötés csupán annyi, hogy olyan dolog legyen, aminek a felhasználó a metaverzumban veszi hasznát.

meta piactér
Fotó: Meta

Ezzel párhuzamosan egy ösztönző programot is elindít a cég, ahol azokat az alkotókat fogják megjutalmazni, akik tevékenyen részt vesznek a vállalat célkitűzéseinek elérsében. A Horizon Worlds új programja egyelőre csak az Egyesült Államokban lesz elérhető, és jelenleg ott is a tesztelők egy szűk köre számára érhető el.

Mark Zuckerberg tavaly júliusban beszélt először a metaverzumból, amikor bejelentette, hogy a közösségi média-birodalomból a következő öt évben metaverzum céget fejleszt. A technológiát bejelentése óta súlyos kritikák érik, elsősorban a lelki egészséget érintő hatásai miatt, valamint azért is, mert egy ilyen térben a felhasználók még sebezhetőbbé válnak azokkal szemben, akik ártani akarnak nekik.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -