- Hirdetés -
()

A Xiaomi Mi 5c-t még 2017 februárjában mutatták be. Ebben a készülékben debütált a gyártó első, saját tervezésű processzora, a Pinecone Surge S1. A telefon középkategóriás árral, és tudással rendelkezett, prémium kijelzővel, és anyaghasználattal. A magyar bolti árak 90e forint körül alakultak, amely nem volt a legkedvezőbb a mezőnyben. Tekintve, hogy gyárilag csak kínai MIUI-val volt elérhető hónapokig, a kínai kereskedők különböző főzött romokkal trükközve tudták elpasszolni Ázsián kívülre. Ennek aztán az lett a következménye, hogy heteken belül belassult, majd összeomlott a rendszer. Végül a magyar kereskedők is kivonták a forgalomból, hiába jött ki hozzá Global ROM. Sajnos a korábbi ígéretek végül csak ígéretek maradtak, és amolyan mostoha gyerek volt a Xiaomi fejlesztőknek a Mi 5c. Még tavaly nyáron pletykálták, hogy talán érkezik a második generáció, az S2. A pletykák ősszel, majd idén év elején is felröppentek, ám semmi konkrétabb információt nem tartalmaztak.

Ma egy külföldi portál arról számolt be, hogy jelenleg a Foxconn, a Inventec, és a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), és más beszállítók elkezdték teljesíteni a Xiaomi megbízásait, (azaz vélhetően) az S2 processzor gyártását. Az iparági források szerint a Xiaomi szállítási mennyisége 2018-ban várhatóan elérheti a 100 millió darabot.

A TSMC 16nm-es gyártástechnológiát használ a Xiaomi legújabb S2 processzorának előállításához, és azt is elmondta, hogy már megkezdte a Surge S2 tömeggyártást.
A nyolcmagos processzor négy A73 és négy A53 magot használ körülbelül 2,2 GHz-es órajelen. Ez teljesítmény erősebb, vagy versenyezhet a Kirin 960-nal. :-o

Még nem világos, hogy a Xiaomi mely telefonjában használhatja először saját Pinecone Surge S2 processzorát . A várhatóan június-július hónapban megjelenő Xiaomi Mi 7 biztosan Snapdragon 845 processzort (esetleg annak módosított változatát) használ, illetve pár hete röppentek fel hírek MTK SoC jövőbeni használatáról is. A legvalószínűbbnek jelenleg a Mi 6c érkezése tűnik, mely formailag leginkább a Mi 6X-re hasonlíthat.
Személy szerint és az MTK-t passzolnám, és adnék egy újabb esélyt a saját SoC-nek.
Ti mire tippeltek?

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -