- Hirdetés -
()

Ma reggel (2018.04.25) magyar idő szerint, pontban 8-kor elkezdődött a Xiaomi Mi 6X bemutató Kínában, Wuhan városában. Az érdeklődés majd vetekedett a csúcs Mi készülék bemutatásával, hisz ezt a telefont is a kínai celeb, Kris Wu reklámozta.

Az eseményt Lei Jun, a Xiaomi Vezérigazgatója vezette fel, de a Xiaomi Mi 6X bemutatása a társalapító, Lin Bin feladata lett.

A felvezetésben Lin Bin az Mi 6X külsőségeire koncentrált, összehasonlítva a kínai konkurenciával, mint azt már megszokhattuk. Karcsúbb és formásabb mint eddig, a sarkok lekerekítései tökéletesebbek, antennák a lehető legjobb helyen, ultrafényes ujjlenyomat olvasó, teljes fém test.

Épp egy hangya bokányival vékonyabb mint a nagy riválisok, de számukra már ez is nagy eredmény.

Az Mi sorozathoz hűen USB-C csatlakozóval rendelkezik, ami nem csak töltésre és adatátvitelre alkalmas, hanem ez szolgál a fülhallgató aljzatnak is, mivel 3,5-es jack csatlakozó nincs a telefonon. :(

Az Mi 6X, mint korábban írtuk, 5 színben lesz elérhető. Kő fekete, púder cseresznye, gleccser kék, arany homok, láng piros.

A Xiaomi Mi 6X megalkotásakor a kamerára összpontosítottak a mérnökök, a hátsó párost a Sony IMX376 20MP és a Sony IMX486 12MP kamea alkotja. Az előlapi, avagy divatosan szelfi kamera is a 20MP-es Sony IMX376 kameramodul, így bárhonnan is fényképezünk, az tuti kiváló minőségű lesz.

Minden képérzékelőt a mesterséges intelligencia segíti a képalkotásban. Jelenleg a világon a legjobb képfeldolgozást a Xiaomi új kamerái szolgáltatják, persze az AI segítségével, tökéletesebben ismeri fel az éleket, a tárgyat és a hátteret, nem beszélve a képen szereplő emberekről. Az AI képes felismerni, hogy mi szerepel a képen és a lehető legjobb beállítást alkalmazza a fénykép elkészültekor és az utómunkát is elvégzi egy pillanat alatt. A hátsó 20MP kamera mellé a tökéletes háttérelmosáshoz elengedhetetlen egy segéd kamera egy különlegesebb. Igaz, hogy “csak” 12MP, de f/1,75 rekesznyílással és az 1.25 μm pixel mérető érzékelővel lesz igazán részletgazdag a kép. Az elő és hátlapi nagy felbontású érzékelők pixel méretei kissé nagyobbak, 2 μm, íg egy pixelre több fény jut és hihetetlen megvilágításba tudja helyezni az adott tárgyat, akár gyenge fényviszonyok mellett is.

Összehasonlítva a rivális készülékekkel, az Mi 6X köröket ver rájuk képminőségben. De ne essünk a ló túloldalára, a Xiaomi az AI segítségével éri el a jobb minőséget a többi gyártó egyszerű kamerájához mérten. Idén valószínű már minden gyártó be fogja mutatni ugyan ezt a technológiát, így az előny meg fog szűnni, a legtöbb készülék képes lesz ilyen képalkotásra. Kétszer ennyiért… :)

A kép minőségén felül, mint fentebb említettem, az AI képes a képet felismerni, azon szereplő tárgyakat, napszakot, évszakot, fényviszonyokat, élőlényeket, embereket, növényeket, ételeket és más 206 féle jelenetet.

A napokban kisebb vitát kiváltó étel felismerés is az egyik kiemelt tulajdonsága a mesterséges intelligenciának. Ne gondoljuk túl, nem az étel összetételét ismeri fel, hanem magát az összetett ételt és annak átlagos tápértékét egy adatbázisból veszi. Ha te nem átlagos összetevőkből sütsz/főzöl, akkor számodra nem, fontos ez a funkció, ne rugózz rajta.

Arc és ember felismerésből is öt csillagot adhatunk a telefonnak, ismét a konkurenciával összemérve nem kétséges, hogy melyik telefon lenne a jobb választás.

Joggal kérdezhetné bárki, hogy ezek valóban azokkal a telefonokkal készültek e, vagy csak manipuláltak, hogy jobb eredményt mutassanak fel saját márkájukkal? Igen, ezeket valóban a megjelölt készülékekkel készítették, még pedig ilyen furmányos módon:

Egy ocsmány nagy műanyag házba három BT exponáló gombot kötöttek össze, hogy minden kép egyszerre készüljön el. :)

Rengeteget beszéltek a fényképezésről, hisz ez adja az Mi 6X sava-borsát, a többi összetevőről kevés szó esett, hisz semmi újdonság nincs benne, Qualcomm Snapdragon 660 SoC, 4 és 6GB RAM, 64 és 128GB belső tároló közül választhatunk. NFC nincs benne és mielőtt valaki megkérdezné, B20 sincs benne!

Az akkumulátor kapacitás hagy némi kívánni valót maga után, a vékony ház egyik hátránya az egyes hardver komponensek hiány amellett (NFC, Jack, stb.) a vékony aksi, ami kis teljesítményt eredményez. A Xiaomi Mi 6X mondhatni csak 3.010 mAh akkumulátort tartalmaz, viszont QC 3.0 szabvánnyal villám gyorsan feltölthető.

A bemutató végén, mint azt megszokhattuk, jönnek a döbbenetes Xiaomi árak! Igen, döbbenetes! Kínában…

  • Xiaomi Mi 6X 4/64 – 1.599 Jüan ~ 64.970 Ft
  • Xiaomi Mi 6X 6/64 – 1.799 Jüan ~ 73.100 Ft
  • Xiaomi Mi 6X 6/128 – 1.999 Jüan ~ 81.230 Ft

A telefon már két nap múlva megkapható lesz Kínában, 2018.04.27-én reggel 10 órától kezdve megvásárolható lesz. Nem teketóriáznak és ezért kerültek ki a képek a telefonról, már a boltokban vannak a szállítmányok.

Egy, a jelenleg legjobb kamerával felszerelt, felső középkategóriás telefonért ennyi pénzt kérnek el, tényleg döbbenet. De miért is kerül ennyibe szinte minden Xiaomi eszköz? Ezt ecsetelgette Lei Jun, aki Bin Lin után visszavette a szót és a cég fejlődéséről, a múltról, jelenről és a jövőről beszélt hosszan. Kifejtette, hogy mi is titkuk, mi az ami idáig repítette a Xiaomi-t, egy Android berhelő kis csapatból a világ negyedik legnagyobb gyártójáig.

A lényeg az árképzésben van. Eddig is tudtuk, hogy a Xiaomi nem dolgozik túl nagy haszonnal, inkább a “sok kicsi sokra megy” elvet követték és ez nagyon bejött nekik.

“2018. április 23-án a Xiaomi igazgatótanácsa úgy döntött, hogy a Xiaomi nettó nyeresége nem haladhatja meg az 5%-ot. Ha meghaladja, akkor a felesleget visszaadják a felhasználónak.”

Szóval folytatják a lehető legkevesebb árréssel értékesíteni az eszközöket, ami a jövőben még jobban meg fogja határozni olyan országokban az előnyét, ahol kissé árérzékenyebbek a vásárlók és inkább válasszák majd a Xiaomi márkát. Hisz vagy ugyan azt a minőséget kínálják sokkal kedvezőbb áron, vagy ugyan azon az áron, sokkal jobb terméket, mint a konkurencia. Nem beszélve a Xiaomi érzésről, amit sokszor szúrós szemmel nézünk más gyártó iránti elkötelezett rajongókra. :) Ugye? Csak hogy nem értjük, hogy mit szeretnek egy drágább és gyengébb termékben. :)

A bemutató itt véget ért, elköszönt a vezér a nagyérdeműtől, legközelebb találkozunk az Mi7 bemutatón! (Vagy az Mi A2, vagy a Redmi S2, vagy a …)

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -