KezdőlapKözösségFórumPéntektől megszűnik a kínai béta/fejlesztői ROM támogatása MIUI10 kiadásáig

Péntektől megszűnik a kínai béta/fejlesztői ROM támogatása MIUI10 kiadásáig

Alig pár órája jelentették be a kínai fórumon és az angol fordítása is megjelent az global fórumon, annak a bejelentésnek, ami a heti kínai frissítésének beszüntetéséről szól.

A bejelentés magyar nyelven:

Kedves MIUI rajongók!

Mivel a MIUI első verziója 2010. augusztus 16-án jelent meg, fejlesztőink folyamatosan javították a MIUI teljesítményét, hogy jobb élményt nyújtsanak a felhasználók számára.

Ahogy a Nike mondja: Soha ne hagyd abba a futást, soha nem hagyjuk abba a legjobb élményt nyújtani a Mi rajongóknak. A MIUI zökkenőmentes fejlesztésének biztosítása érdekében a MIUI 9 kínai fejlesztői ROM 8.4.26-ot az utolsó béta ROM-ot, 2018. április 27-én fogjuk kiadni.

Időközben a rendszer stabilitása és a felhasználói élmény biztosítása érdekében egyes eszközök nem támogatják a MIUI 10 frissítését. Mindazonáltal frissítési módszert biztosítottunk a Mi Rajongók számára, hogy frissítsék a MIUI 9.6 kínai Stabil ROM-ot, amelyet várhatóan júniusban adunk ki. Kiválaszthatod, hogy maradsz az utolsó MIUI 9 kínai fejlesztői ROM-on vagy áttérsz a MIUI 9.6 kínai stabil ROM-ra.

A Béta felhasználók számára, ha fel akarják telepíteni a MIUI 9.6 kínai stabil ROM-ot, ügyeljen a következő pontokra:

1. A ROOT automatikusan bezáródik a Béta ROM-ról a Stabil ROM-ra történő frissítés után. Ha alkalmazásoknak root környezetre van szükségük, kérjük, gondold át kétszer, mielőtt frissítenéd Stable ROM-ra.
2. A Béta ROM-hoz képest a Stabil ROM jobb rendszerstabilitást és MIUI 9 egyedi funkciókat kínál, mint a Smart Assistant.
3. Kérjük, készíts biztonsági másolatot a fontos adatokról, mielőtt a Stabil ROM-ra frissítenéd.
4. Ezúttal az automatikus frissítés le lesz tiltva. A frissítés ellenőrzéséhez lépj a Beállítások > A telefonról > MIUI verzióra.

Részletek a 9.6 kínai stabil ROM-ra valós frissítéshez: http://en.miui.com/thread-2391768-1-1.html

Eszközök, amelyek nem támogatják a MIUI 10-et
Redmi Note 2, Redmi Note 3 MTK, Redmi 3 és Mi Pad 2 (Maradhatsz az utolsó kínai béta romon, vagy frissíthetsz a legújabb MIUI 9.6 kínai stabil romra)

Hogyan tölthetjük le a MIUI 9.6 kínai stabil ROM-ot?
Csak menj a Beállítások > A telefonról > MIUI verzió > Érintsd meg a jobb sarokban a pöttyöt > Frissítés letöltése > Állandó ROM alkalmazása, kérjük kattints ide további információkért.

A felfüggesztési időszakban az alábbi készülékekhez kerülhetnek ki javított verziók:
Mi 5, Mi Note 2, Mi MIX és Redmi Note 5

MIUI csapat

Köszönjük türelmét és megértését.


Na szóval! Közben átolvastam a kínai fórumon is a bejelentést, ott egy kicsit bővebben leírják, hogy valójában mit akarnak. A MIUI9 kínai béta romja a MIUI10-ig megszűnik most péntektől, de június-júliusban kiadják az utolsó kínai MIUI 9.6 stabil romot az összes készülékre. Ebben az időszakban csak az Mi 5, Mi Note 2, Mi MIX és Redmi Note 5 telefonok kaphatnak béta frissítést, ha a mostaniban van valami nagyobb hiba, ha nincs, akkor ezek sem kapnak, majd csak stabil frissítést. Aki marad stabil vonalon, az számítson a tavalyi MIUI8-9 átállásra, hónapok fognak eltelni frissítés nélkül és lehet egyes modellek majd csak télen kapják meg az első MIUI10 stabil frissítést. Most még csak a kínairól van szó, de hamarosan a global is meg fog szűnni. Jön a MIUI10! Mindenkinek meg kell értenie, vagy a heti béta romokkal bajlódnak, vagy rendesen megcsinálják az új MIUI-t, ezért marad csak a stabil lehetőség.

A fent felsorolt készülékek, Redmi Note 2, Redmi Note 3 MTK, Redmi 3 és Mi Pad 2, soha többet nem kapnak már frissítést, csak az utolsó stabil MIUI 9.6 kínai romot.

No de nekünk ehhez mi közünk? Csak annyi, hogy a legtöbb egyedi/custom rom, úgy mint a Multi és a MIUIHU ezekből készül. Szóval a saját rajongóinknak is fel kell hívnunk a figyelmét, hogy ezek a heti frissítések is el fognak maradni!

A Globál romokról még nem esett szó, de biztosak lehetünk abban, hogy azok is hasonló sorsra jutnak. A heti frissítés is elfog maradni és lehet, hogy pár telefontól is elbúcsúznak. A további infókért kövessetek minket, amint megtudunk valamit, azonnal jövünk a részletekkel!

Kérek minden magyar MIUI és Xiaomi rajongót, hogy ezt a cikket minél több helyen ossza meg, hogy eljusson mindenkihez az információ és ne kelljen minden héten az elkövetkezendő hónapokban elmesélni, hogy mi történt!

Köszönjük!

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img