Már heti 50 db prototípus készít a Xiaomi Automobile

2242
- Hirdetés -
()

A Xiaomi első autója a tervek szerint 2024-ben kerül sorozatgyártásra. A Jiemian News szerint a Xiaomi a próbagyártás szakaszába lépett, és átfogó vizsgálatokat végez a gyártósorok berendezésein, a folyamatcsatlakozásokon és a dolgozók szaktudásán. A hírek szerint a Xiaomi Automobile hetente körülbelül 50 prototípust gyárt, nagyon kevés munkással éjszaka.

Már heti 50 db prototípus készít a Xiaomi Automobile

Megoldás előtt áll a Xiaomi autógyártói minősítésének kérdése. A Reuters nem sokkal ezelőtti jelentése szerint a Xiaomi elektromos járműgyártási kérelmét jóváhagyta a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság. A következő lépés az, hogy meg kell várni a megfelelő jóváhagyást az Ipari és Informatikai Minisztériumtól. Egy Xiaomihoz közel álló bennfentes elmondta, hogy mindössze két hónap telt el azóta, hogy a Xiaomi megkapta az Ipari és Informatikai Minisztérium jóváhagyását, és legkésőbb az év végéig jóváhagyásra kerül. Amint megkapták, azonnal felpörgetik és sorozatgyártásba kerül a Xiaomi autó.

A jelentések szerint a Xiaomi saját építésű autógyára, a Xiaomi Automobile Yizhuang Factory jelenleg nagy léptékben toboroz szakmunkásokat. A toborzás mértéke körülbelül 100 fő, az átlagkereset 6-7000 jüan ~ 300-350.000 Ft, és ezért hétvégén is dolgozniuk kell, ill. bármikor behívhatják. A Xiaomi Automobile gyárának munkaerő-toborzási szolgáltatásokat nyújtó beszállító elárulta, hogy a gyárban nagyon szigorú toborzási előírások vonatkoznak az alkalmazottakra. Szinte lehetetlen, hogy a megfelelő tapasztalattal nem rendelkezők sikeresen pályázzanak. Még néhány olyan dolgozó is, aki a Mercedes-Benz, a Tesla, ill. más gyártóktól jelentkeztek, az interjú során történő elégtelen felkészülés miatt kiestek. Ezenkívül a legtöbb pozíció korhatára 28 év alatti, és a minimális tanulmányi végzettséghez, műszaki középiskolai végzettség vagy magasabb végzettség szükséges.A Xiaomi csoport elnöke, Lu Weibing a második negyedéves teljesítmény értekezleten elmondta, hogy a Xiaomi kezdetben azzal a stratégiai céllal lépett be az autógyártó iparba, hogy a világ öt vezető elektromos járműmárkája közé kerüljön. Nemcsak full-stack kutatást végez, hanem saját autógyárat is épít, így a tőkebefektetés meghaladja a nyilvánosságra hozott számokat. Azt is elárulta, hogy a Xiaomi Motors éppen most fejezte be nyári tesztelését, és nagyon zökkenőmentesen halad. A Xiaomi Motors célja, hogy 2024 első felében sorozatgyártásra kerüljön sor, nem változott.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -