KezdőlapHírekLemondott Lei Jun, a Xiaomi vezére

Lemondott Lei Jun, a Xiaomi vezére

Lei Jun, a Xiaomi alapítója és vezérigazgatója úgy döntött, hogy elhagyja a vállalat számos leányvállalatának, sőt néhány, a kínai technológiai óriás által támogatott vállalatnak az igazgatói szerepét.

Lei Jun
A kínai Tianyancha kereskedelmi hírplatform szerint a Chengdu Beida Asset Management Co., Ltd.-re vonatkozó ipari és kereskedelmi regisztrációs adatok két frissítést tartalmaznak: a cég jogi képviselője Hong Feng helyett Lin Shiwei lett, Lei Jun (ügyvezető igazgató) pedig visszavonták a vállalat fő személyzeti beosztásaiból.

A Chengdu Beida Asset Management 2017 augusztusában alakult és tevékenységi köre projektbefektetésekre, vállalatirányítási tanácsadásra és pénzügyi üzleti folyamatok kiszervezésére terjed ki. A megkeresési platformon megjelenő részvényesi információk szerint a cég 100%-os tulajdonosa a Tianxing Digital Technology Co., Ltd., amely a Xiaomi tulajdonában lévő mobil fizetési platformot üzemelteti. Az NFC technológián alapuló platformtermék képes mobiltelefonokat buszkártyákkal és bankszámlákkal összekapcsolni, hogy segítse a mobil fizetési szolgáltatások megvalósítását.

Érdemes megjegyezni, hogy korábban Lei Jun sorra vonult vissza a Xiaomi Credit Management Co., Ltd. elnöki és a Shanghai Xiaomi Financial Information Service Co., Ltd. igazgatói posztjáról. Idén júliusban lemondott a A Chongqing Xiaomi Commercial Factoring Co., Ltd. ügyvezető igazgatója tisztségéről is.

A mai napig Lei Jun az okostelefonokra, okostévékre és más okosotthoni termékekre és ökoszisztémákra is fókuszáló Xiaomi ügyvezető igazgatója, elnök-vezérigazgatója. Lei Jun továbbra is a Xiaomi Automotive részleg parancsnoka marad, amelynek célja, hogy 2024-ben piacra dobja az első elektromos autót.

Feladatai közé tartozik a stratégiák kialakítása, a vállalati kultúra kialakítása és a kulcsfontosságú termékek fejlesztése, valamint a felső vezetés felügyelete. Annak ellenére, hogy számos, a cég által támogatott vállalatot elhagyott, továbbra is számos más leányvállalat, egyesült leányvállalatok és más, a Xiaomi által támogatott szervezetek igazgatója.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek