Mint azt a legtöbben tudjuk, a Huami gyártotta a legtöbb hordozható okos eszközt a Xiaomi-nak, mint a Mi Band sorozat, vagy a jól ismert Amazfit sorozat. Napjainkban lassan elképzelhetetlen egy ilyen kütyü hiánya, legyen az Fitbit, Apple, vagy más gyártótól, a kereslet lankadatlan.
A társaság azonban a mai éves stratégiai médiakommunikációs találkozón kijelentette, hogy nem írt alá semmiféle exkluzív megállapodást vagy szerződést a Xiaomi-val, az következő Mi Band intelligens hordozható készülékeivel kapcsolatban.

Bár a Mi Band 4 megjelenése után nem sokkal fellebbentek a pletykák, miszerint a Huami már elkezdett dolgozni a következő verzión, a Mi Band 5-ön. Ezután a cég vezérigazgatója csak annyit erősített meg, hogy a két cég több közös projekten dolgozik, de konkrét kizárólagosságot nem kötöttek.

Wang Huang, a cég vezére azt is kijelentette, hogy félreértés történt a Huami és a Xiaomi közötti együttműködés terén. Ezen állítás alátámasztására azt is megemlítette, hogy a két társaság előnyben részesített partnerek, azonos feltételek mellett, amelyek mindkét felet előnyben részesítik.

Tehát ebből kiderült, hogy a Huami nem kötött szerződést a Xiaomi-val, a Mi Band 5 fejlesztésére és tervezésére. A két cég közötti szoros kapcsolat természetesen megmarad, termékeik szorosan kapcsolódnak egymáshoz, támogatás nem marad el. Valahogy az az érzésem, hogy a Xiaomi Mi Watch megjelenésével egy új ágat indítanak el a hordozható okos eszközök piacán, bár nem újítanak szinte semmit, de ismét ár/érték aránnyal hódítják meg a világot. Beszámolónkat az óráról hamarosan láthatjátok, olvashatjátok!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ