- Hirdetés -
()

Fizetős tartalmakat tesztel a TikTok – erősítette meg a platformot birtokló ByteDance a TechCrunch megkeresésére. 

A TikTok valóságos kulturális jelenséggé vált, egymilliárd havi aktív felhasználójával pedig a világ egyik legnépszerűbb közösségi oldalává lépett elő. A tökéletes közösségi élmény eléréshez mindent meg is tesznek a fejlesztők, folyamatosan építgetik, csinosítgatják az oldalt, most pedig egy újabb megoldással bővítik a repertoárt, ahol az előfizetők exkluzív tartalmakhoz, a tartalomgyártók pedig extra bevételhez jutnak.

Amint arról a The Information beszámolt, később pedig a TikTok hivatalosan is megerősített, tesztelnek egy fizetős rendszert, ahol a tartalomgyártó költséget számíthat fel az egyes videókért. Egyelőre nem világos, hogy ez miként valósulna meg, így többek között arról sem tudni, hogy a teljes alkotói fiókokra, vagy csak bizonyos tartalmakra lehet majd előfizetni. A fizetős funkciót  jelenleg csak egy szűk felhasználói réteg számára tették elérhetővé.

Nem a TikTok ugyanakkor az egyetlen, ahol a döntéshozók fizetős megoldással igyekeznek még nyereségesebbé tenni az oldalt. Az Instagram már megkezdte egy rendszer tesztelését az Egyesült Államokban, ahol a tartalomgyártók rendszeres, havi bevételüket növelhetik azáltal, hogy extra élő közvetítéseket, sztorikat és jelvényeket nyújtanak a feliratkozott követőknek.

A Twitter volt egyébként az első, aki fizetős megoldást vezetett be: a Super Follows nevű funkcióval az oldal felhasználói előfizethetnek egyes tartalomgyártó fiókokra, így hozzáférhetnek az általuk létrehozott exkluzív tartalmakhoz.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -