A képernyő alatti ujjlenyomat olvasót nem a Xiaomi találta ki és nem ők alkalmazták legelőször, hanem a Vivo 2018 januárban az X20 Plus UD típusában. Erre egészen 2018 szeptemberéig kellett várni, míg a Xiaomi Mi 8-ban bemutatta a Xiaomi is és a Redmi a K30 telefonjaiban.
A képernyő alá rejtett ujjlenyomat olvasó jelenleg az AMOLED kiváltsága, de a Xiaomi/Redmi elég régóta próbálja a technológiát LCD alá is bevinni, mivel az AMOLED minőségi panelja nagyon drága (lsd. Mi 10), viszont LCD-n eddig nem volt megoldható a normális működés. Eddig.

A Redmi, a napokban agyon hájpolt Redmi Note 9 sorozatának eddig összes infója a kameráról, gyorstöltésről, stb. szólt, de arról nem, hogy a Pro verzió milyen újdonságot fog hozni. Mármint, hogy megoldották az LCD alatti ujjlenyomat olvasó problémáját. Ráadásul nem is Indiából indult el ez a videó, ahol a telefont fogják bemutatni, hanem Kínából, a Redmi hivatalos Weibo oldaláról. Akkor lehet nem is a Redmi Note 9 Pro fogja alkalmazni először? Holnap úgy is kiderül.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ