KezdőlapHírekHuawei P30 vs Xiaomi Mi 9 - Trollkodik a Xiaomi

Huawei P30 vs Xiaomi Mi 9 – Trollkodik a Xiaomi

A mai nap többnyire érdekes vagy nagyon fontos hír nélkül telt el, de a hét még tartogat meglepetéseket, mint pl. Mi 9 Se és talán a héten megérkezik a Global változat is, amikből nagy tesztek készülnek. Na de mit is trollkodott a Xiaomi? A legújabb csúcs telefonját, az Mi 9-et hasonlította össze, kissé vicces formában a Huawei legújabb P30 telefonjával.

Ez még annyira nem vicces, de inkább elgondolkodtató, bár aki nincs tisztában az árakkal, elsőre nem esik le. Ez valóban szükséges? Teszi fel a kérdést a Xiaomi hivatalos Facebook oldala. 799 euró azért nem egyedi ár, a legismertebb márkák hasonló árazással adja a felső kategóriát, na de a Xiaomi? Hát jött is a következő bejegyzés…

A felsorolás igaz nem teljes, mert mindenre nem terjed ki, de ezt pótoljuk alább. A legfontosabb összetevők összehasonlításával már azért az ember el tudja dönteni, hogy vajon melyik telefon adatai kerekedik felül a másikon, de amint megtekintjük az árát, nem kérdéses, hogy ha választani kell, akkor melyik lenne az. Most ne gyertek a magyar körülményekkel, a Xiaomi-nak a nagy szeme nem vetül ebbe a kis medencébe. A lényeges piacokon, mint Spanyolország, Franciaország, Olaszország és a többi cégszinten támogatott országban, ez nevetségesen nagy különbség. De nézzük a többi hardver különbséget, mivel a felsorolásba pl. nem került bele, hogy az Mi 9 kijelzője AMOLED, ami lényegesen jobb minőségű, mint a P30 egyszerű OLED kijelzője. Ellenben a Huawei mellett szól az akkumulátor kapacitása, ami 3.600 mAh azért több kraftot tartalmaz, mint az Mi 9 3.300 mAh, de az Mi 9 gyors töltésével ez percek alatt orvosolható. Emellett alapkiszerelésben a P30 ugyan úgy 6 GB memóriát tartalmaz, mint az Mi 9, amit nem biztos, hogy az EMUI jobban kihasznál, de ezt jelen pillanatban nem tudom objektíven megítélni, majd ha lesz valamelyik nagyobb tech blognak mind a kettő, biztos lesz egy mélyreható összehasonlítás.

Tovább boncolgatva a két telefon tulajdonságait, ugyan csak a P30 malmára hajtja a vizet a Dolby Atmos támogatás és a hozzá járó mély hangokért felelős hangszóró, plusz a 3,5mm Jack csatlakozó. Nem beszélve az IP53 besorolásról, ami annyit tesz:

  • 5: Por ellen védett (nem károsító mértékű behatolás megengedett)
  • 3: Fröccsenő víz ellen védett (függőlegestől max. 60 fokban)

A kisebb képernyő miatt a P30 ppi értéke nagyobb (422), de az Mi 9 (403) AMOLED technológiája miatt ez nem lesz előnyére. Ezzel még nincs vége, a P30 tárhelye legalább bővíthető, MicroSD kártyával, 256 GB-ig, míg az Mi 9 nem. A fénykép alkotó elemekre azért nem térnék ki csak a számok alapján, mert a végeredmény a lényeg, idővel lesz rengeteg összehasonlítás is, bár a hátlapi tripla kamera talán majd az Mi 9 mellett szól, az előlapi szelfi kamera viszont a P30 mellett.

Összességében, ha kettő közül kellene letenni a voksot, Xiaomi rajongóként persze, hogy az Mi 9 lenne a választás, de aki még nem kötelezte el magát, nem csak a hatalmas ár különbség lehet a mérvadó, hanem a két telefon összképe. Ha kijönnek a valós teszteredmények, annak fényében eldöntheti mindenki, hogy melyik márkára ruház be, de hazánkban majd csak áprilisban lesz elérhető a Mi Store-ban, ellenben a xiaomishop.hu-nál már elő is rendlehető fekete színben…

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek