Az elmúlt hetekben némi zavart éreztünk az “erőben”, hiszen egymásnak ellentmondó hírek röppentek fel – szinte napi váltásban – a Xiaomi eddigi legütősebb (leszámítva persze a Mi MIX Alpha-t) modelljének európai forgalmazásával kapcsolatban. A Mi 10 Ultra az utolsó hírek alapján mégsem kerül nemzetközi forgalmazásban, cserébe jöhet 3 Mi 10T modell.

A nemzetközi sajtó felkapta a Mi 10 Ultra képességeit, hiszen az ütős hardver mellé egy világelső DxOMark kamera-teszt társult, és maga a dizájn is impozánsra sikerült. Augusztus 24-i hírek szerint azonban a gyártó átgondolta a nemzetközi forgalmazást, amiről inkább lemond.

De miért?!

Az indoklás első pontja szerint: a Mi 10 és Mi 10 Pro duó globális eladásai sokkal alacsonyabbak voltak a vártnál, mivel azok piacra dobásakor magas árat adtak meg és a Covid-19 világjárvány miatt súlyos gazdasági problémák is adódtak. Mivel a Global változatú Mi 10 Ultra ára magasabb lenne, mint a Mi 10 Pro esetében, a Mi 10 Ultrából nagyon kevés találna gazdára. A Xiaomi Mi 10 Ultra Kínán kívüli ára 1200 eurónál (425e Ft) magasabbra emelkedhet, amit már nem fizetnének meg a rajongók.

Másodsorban a gyártó most a POCO márkára szeretne koncentrálni – egy OnePlus Nord killer bevezetésével, illetve ott van még a Redmi Note 10 széria is. Ezt várhatóan októberben indítják el.

Továbbá már zajlik a Mi Note 11 (SD 765G) és Mi Note 11 Pro (SD 865) fejlesztése is, amit a karácsonyi szezon előtt terveznek piacra dobni.

Ezekkel a modellekkel igyekszik a gyártó a piacon maradni, hiszen olcsóbb alternatívát már nem érdemes fejleszteniük, a drágább modelleket pedig nem tudják eladni.

Az a bizonyos pont még nem került fel a hivatalos közlemény végére, addig csak reménykedhetünk, hogy talán mégis elkészült a Global Mi 10 Ulra.

Mi 10T, Mi 10T Pro és Mi 10T Lite

A Mi széria tehát a Mi Note szérián kívül a sikeresnek mondható “T” utótagú modellsorozattal folytatódik.

A Xiaomi Mi 10T Pro teljes képernyős okostelefon lenne, amelynek hátulján továbbra is 3 szenzor található. Az egyik a 108MP-es érzékelő, amely a Mi Note 10/Pro, a Mi 10 és a Mi 10 Pro modellekben is megtalálható. A többi érzékelő széles látószögű és másodlagos érzékelő lenne a portréfotózáshoz.

Amint az a kiszivárgott képen látható, a Mi 10T Pro-nak 144 Hz-es LCD-panelje lehet (AMOLED helyett), oldalra – a keretbe – épített ujjlenyomat olvasóval. Amint ismert, ez a modell az M2007J35G, amely 5000 mAh-ás akkumulátorral rendelkezik, minimum 33 W-os gyorstöltés-támogatással.

A Xiaomi Mi 10T Pro várhatóan csúcskategóriás processzorral érkezik (Snapdragon 865 vagy akár a Snapdragon 865+, de a processzorra vonatkozó információk továbbra is rejtélyek az elindított három modellben. Jelenleg a szivárgás nem említ semmit a többi modellről, amely Mi 10T és Mi 10T Lite néven érkezne.

Kiderült, hogy a Mi 10T szériának öt modellje lesz: M2007J3SC, M2007J3SI, M2007J3SP, M2007J3SG és M2007J3SY. A Mi 10T-t állítólag „apollo” -nak, míg a Mi 10T Pro-t „apollo pro” -nak nevezik.

Képérzékelőt tekintve a Mi 10T 64 megapixeles elsődleges szenzorral érkezik, míg a Pro modellben 108 megapixeles szenzort kaphat elsődleges kamerának a tripla egységből.

Amennyire ismeretes, ezt a három modellt szeptemberben mutatják be a nemzetközi piacon, Spanyolországban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ