- Hirdetés -
()

Mióta a divatsziget megjelent már szinte minden telefonon, azóta tűntek el az értesítési ikonok és ez egyeseknek nagyon zavaró lehet, mivel ha értesítés jön, nem látni mi is az, csak ha lehúzzuk az értesítési sávot. Mi8 széria, Redmi (Note) 6 Pro, Poco F1 (Mi A2 Lite, de most maradjunk a MIUI-nál) mind érintett az ügyben és eddig gyári megoldás nem érkezett. Viszont egyes külső fejlesztők rájöttek…

A szenzorsziget az Apple telefonoknál nem okoz ilyen gondot, mert úgy sem voltak értesítési ikonok, ellenben az Android alapú gyártóknak el kellett dönteni, hogy mit rakjanak ki arra a kis helyre a sziget két oldalára. Nos a Xiaomi balra az órát és a szolgáltatót, jobbra akkumulátor és a hálózatok állapotát tartotta fontosnak kirakni.

MIUI-ra van egy megoldás, ami ezt a “hibát” kiküszöböli. Eddig csak a főzött romokban volt lehetőség ezt eszközölni, mivel a gyári romok már így is emlékeztetnek egy másik gyártó kinézetére. Ez pedig az óra középre helyezése, mint az iOS rendszerben.

Itt az alapértelmezett MIUI felületet láthatjuk, amin ugye nyomát sem látni értesítésnek.

A Notch Notification MOD-dal viszont visszakapjuk az értesítések egy részét, mivel arra a kis helyre azért minden nem fog kiférni, nem kapjuk vissza a kedvenc karácsonyfánkat…  :-D

A MOD telepítéséhez nyitni kell a bootloadert, telepíteni kell TWRP recoveryt és azzal a MOD zip fájlt, mint egy romot. A MOD telepítése csak és kizárólag MIUI10 fejlesztői romra lehetséges!!!

Mivel minden héten változhat, így minden frissítéskor el kell végezni a módosítást, vagy olyan főzött romot használni, ami már tartalmazza, vagy választható ez a módosítás. Ilyen például a Globe rom, ami ha akarod, tartalmazza ezt a lehetőséget, de külön is letölthető, ha csak ki akarod próbálni az új értesítési MOD-ot.

MOD használata:

  • Menj erre az olodalra
  • Válaszd ki a notschos telefonodat
  • Töltsd le a romodnak megfelelő verziót (enable a bekapcsolás, disable a kikapcsolás)
  • Másold fel a telefonodba a zip fájlt
  • Indítsd újra TWRP recoveryben
  • Bökj az Install gombra, keresd ki a zip fájlt és telepítsd
  • Indítsd újra a telefont

CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!!!

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -