A Xiaomi köztudottan jó ár-érték-arányú telefonokkal kedveskedik a vásárlók számára, főként a közép, illetve felső kategóriában. De… van egy belépő szint is, ami sok esetben még mindig szóba jöhet. Hogy miért? Ennek több oka is lehet, gondoljunk például az idősekre, vagy éppen a fiatalokra, de akár saját magunkra is, hiszen szükség lehet egy másodlagos, csak hívásra, esetleg üzleti levelezésre szánt telefonra. Ebben a cikkben azt fogjuk megnézni, mennyire éri meg az alacsony árfekvésű modelleket választani. Mire jók, mire nem, illetve mennyire időtállóak?

Személyes sztori nélkül nem is lenne az igazi, hiszen jogosan merülne fel a kérdés, hogy Te ott az írógéped előtt a ThaiPhone FX R Premium Max S Pro Ultimate telóddal honnan tudod, hogy jók ezek a telefonok?

It’s just for the irony, I am using a Redmi Note 5 Pro since 2018, well, if you are already here, you can check my recent article about Android 10, custom roms, and things like that

Az első Xiaomi telefon, ami kezeim közé került még 2018-ban egy Redmi 5A volt. Akkoriban nagyjából 20.000 forintos áron lehetett beszerezni, 2GB RAM, 16GB belső tárhely, 720p-s kijelző – ennyiért szerintem bőven megérte. Mire volt elég? Szinte mindenre, kivéve persze a VR-t, és a játékokat. Nem volt akadás, lefagyás, semmi olyasmi, amit a gagyi occó telefonoktól várnánk, vagy megszoktunk. Merthogy a Xiaomi telefonjai hiába olcsók, nem gagyik, jóféle vas és burkolat együttese ez a telefon. Biza, nem volt, még mindig az, ugyanis a mai napig üzemel. Bár frissítést rég kapott, ez nem is csoda, hiszen nem egy mai darabról van szó, ráadásul a sereghajtók között lavírozott már akkor is. Viszont, a custom romos lehetőség itt is adott, még az is lehetséges, hogy megnézzük, hogyan, általa, egy következő cikkben vagy videóban. Ha nem szeretnél lemaradni, kövess minket Facebookon. 

Második felvonás

Aztán tavaly a GearBest webáruházában lecsaptam az akciós Redmi 7A-ra, melyről Kornél igencsak extrém tesztjét itt tekinthetitek meg. Igen, a zuhanyzós videót, ami igazából a teszt promója, de ez most lényegtelen. Megjött, beüzemeltem, aztán nagyjából 1-1,5 hónap használat után azt mondta: …

Hát, nem mondott semmit. Meg se mukkant. Mármint, a szó szoros értelmében, vagyis hát értitek, nem szólt a hangszóró. De csak hívás közben. Kiderült, hogy a beszédhangszóró szalagkábele rejtélyes módon menekülőre fogta a csatlakozótól elfelé, és kicsúszott.

Ezen kívül viszont korrekt telefonról van szó, főleg ezért az árért. A frissítések a mai napig érkeznek rá, egész hamar, így támogatásban az első évben nem szenvedett hiányt. Nem a leggyorsabb masina, azt hiszem egy közép-felső kategóriás telefon után érezhető némi lassulás, de abszolút hozzá lehet szokni, és egyáltalán nem zavaró. Az üzemidő brutális, vagyis… hát nem zeng tőle a magyar ugar, de jóval több ideig kibírja töltés nélkül, mint magasabb árkategóriájú polgárelvtársai. Ez természetesen attól is van, mert gyengébb a hardver, de akksiban viszont tényleg erősek ezek a telefonok.

Játék – röviden összefoglalva:

És minden más, végszó

Amennyiben nem szeretnél sokat költeni, valamiért szükséged van egy telefonra, de nem kell a legjobb, legújabb, csak egy megbízható, hosszú üzemidővel rendelkező mobilra vágysz, a Xiaomi belépő szintű modelljei közt megtalálod amit keresel. Huhh de marketing szagú mondat volt ez. De tényleg, érdemes csekkolni ezeket a telefonokat, főleg, hogy más gyártók aligha kínálják ezt, így, és ennyiért. A XiaomiShop kínálatát erre találod, a tokoktól ne tessék megijedni, a kereső valamiért úgy gondolta, hogy megfelelnek a feltételeknek 😀

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ