Nem minden esetben működik tökéletesen a Google Térkép, és erre most egy újabb esemény is ráerősít: Crystal A. Kolden a Twitteren tett közzé egy képernyőmentést arról, milyen életveszélyes utat javasolt neki a világ legnépszerűbb navigációs alkalmazása. 

A Google Térkép a világ vezető térképszolgáltatása, amely emberek millióit, sőt milliárdjait segíti a mindennapokban, legyen szó gyalogos, autós vagy éppen tömegközlekedésről. Ugyanakkor közel sem tévedhetetlen, erre erősít rá egy újabb, Twitteren nemrégiben megosztott történet is, melynek során majdnem tragédiát okozott a Google  térképes alkalmazása.

Crystal A. Kolden a kaliforniai Sacramento és a nevadai Reno közt keresett útvonalat, amikor a Google Térkép egy olyan útvonalat dobott fel neki, ami finoman szólva is életveszélyes: a térképes szolgáltatás egy rosszul karbantartott erdei útszakaszra terelte volna a felhasználót, ahol a veszélyes terep és a heves hóviharok miatt a halálos balesetek veszélye is fennáll.

A veszélyes útszakaszra már többen felhívták a figyelmet, többek között az Egyesült Államok Erdészeti Szolgálata (USFS), akik a Twitteren figyelmeztették az autósokat, hogy ne használják ezt az útvonalat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (NWS) továbbá azt is jelezte, hogy a Tahoe-tó környékén nagyon sok hó leesett, ami nagyon komoly veszélyekkel járhat.

Júliusban skót túrázók számoltak be arról, hogy a Google Térkép olyan veszélyes útvonalra tereli a túrázókat, ami még a tapasztalt hegymászóknak is feladja a leckét. A Nagy-Britannia legmagasabb hegycsúcsait felügyelő John Muir Trust nevű szervezet az eset kapcsán egy figyelmeztetést is kiadott arra vonatozóan, hogy a Google térkép virtuális térképe nem alkalmas hegyi navigációra, a turistatérképek dolga, hogy a hegyi gyalogos útvonalat megjelenítsék.