A Pókember: Nincs hazaút bemutatója után néhány lelkes rajongó úgy döntött, felkutatja kedvenc Marvel-hősének otthonát a Google Térképen. 

A Google autói és műholdas szerkezetei már sok furcsa, véletlenszerű pillanatot örökítettek meg, melyek aztán csak arra várnak, hogy egy szemfüles netező felfedezze őket. Ezúttal egy Quarknove nevű Reddit-felhasználó osztotta meg „tényfeltáró” felfedezését a fórumozókkal, miszerint megtalálta Pókember, civil nevén Peter Parker lakását a virtuális térképen.

A fórumozó szerint a Marvel-karakter lakása a 2W 48th St. szám alatt található, és erre úgy jött rá, hogy azon a környéken kezdett el keresgélni, ahol Pókember a Nincs hazaút utolsó jelenetében a lakásától a Rockefeller centerig elrepked. A keresgélő végül arra jutott, hogy Peter lakása nem lehet máshol, mint a fentebb említett lakcímen.

A bejegyzésre egyébként számos pozitív visszajelzés és hozzászólás érkezett, a Marvel-rajongókat egész egyszerűen lenyűgözte a felfedezés. Az egyik hozzászóló például azt is megjegyezte, hogy nagyon sajnálja most azokat az embereket, akik az említett épületben élnek.

pókember google térképen
Pókember állítólagos lakása. (Fotó: Reddit/ Google Maps)

A Google Térkép rajongói gyakran kutatnak filmek vagy tévéműsorok helyszínei után, különösen akkor, ha azok nagy sikert arattak. Nemrégiben a Squid Game, magyar címén Nyerd meg az életed! című nagysikerű dél-koreai produkció egyik fontos helyszínét is megtalálták a térképen, egészen pontosan azt a szigetet, ahol a kegyetlen játékokat tartották.