Életet oltott ki egy felrobbant Redmi 6A Indiában

959
- Hirdetés -
()

A mai világban elképzelhetetlennek tartják nagyon sokan, hogy mobiltelefon nélkül éljenek. Szerves részévé váltak minden napjainkban, lassan mindent el tudunk rajta intézni, kapcsolatot tartani, szórakozni és még sok hasznos dologra jó. A telefonok működéséhez olyan akkumulátorra van szükség, mely legalább 1 napig kibírja, vagy tovább. A technológia nagyon sokat fejlődött, de sajnos még mindig életveszélyesek, ha megsérülnek. Most egy Redmi 6A robbant fel és követelt életet.

Redmi 6A

 

Biztos találkoztál már olyan képekkel, videókkal, ahol egy telefon akkumulátora heves reakcióval felrobbant, kigyulladt. Némelyik esetben kárt tett a környezetében, legrosszabb esetben egy emberben. Égési sérülések, elvesztett ujjak, stb. De sajnos a napokban egy ennél még súlyosabb eset történt, Indiában.

MD Talk tech YouTuber adta hírül még szeptember 9-én, hogy nagynénje balesetet szenvedett alvás közben és belehalt sérüléseibe. A balesetet pedig egy Redmi 6A telefon okozta. MD elmondása szerint, a rokona a feje mellett tartotta a telefonját éjjel és a telefon akkumulátorának robbanása olyan sérüléseket okozott az asszonynak, hogy életét vesztette. A fenti Twitter postban lévő képeket csak erős idegzetűek nézzék meg, a nő holteste is látható!!!

Redmi 6A

A Xiaomi India a bejelentést követően azonnal elkezdte kivizsgálni az ügyet. A YouTubernek válaszolva a Xiaomi felvállalta az ügyet és kijelentette, hogy a Xiaomi India számára az ügyfelek biztonsága a legfontosabb és a cég komolyan veszi a dolgokat. Ekkor csapataik megpróbálták felvenni a kapcsolatot a gyászoló családdal és meghatározni az incidens okát.

Továbbá biztosították, hogy az érintett család mellett állnak és remélik, hogy minden lehetséges módon támogatják őket. A cég hivatalosan még nem árult el semmit arról, hogy mi állhat az akkumulátorrobbanás mögött. A YouTuber továbbá felhívást intézett az indiai kormányhoz és az okostelefon-gyártókhoz, hogy hozzanak szigorú biztonsági előírásokat a mobileszközökre, amelyek megelőzhetik és megakadályozzák az ilyen katasztrófákat.

A telefonról nem derült ki semmi, hogy sérült volt e, saját töltőjével használták, vagy bármi miatt is bekövetkezett volna a tragédia. Md szerint a telefon 4 hónapos volt, így valószínűleg gyári hibás lehetett. Bár manapság nem gyakoriak a telefonrobbanások, az embereknek be kell tartaniuk ezeket a szigorú intézkedéseket, hogy a belátható jövőben elkerüljék az ilyen helyzeteket:

  1. A gyártók mindig a telefonhoz mellékelt eredeti adapter és kábelek használatát javasolják a készülék töltéséhez. Az eszközökhöz mellékelt USB-kábelek és adapterek az eszköz akkumulátorának teljesítménye alapján vannak optimalizálva.
  2. Harmadik féltől származó tartozékok használata komoly károkat okozhat az okostelefonokban, mivel túlmelegedhet az akkumulátor, ami rövidzárlathoz vezethet.
  3. Az okostelefonok hosszú távú használata a készülék túlmelegedéséhez vezethet és ez a készülék lapkakészletétől függően változik. Kerülni kell az okostelefonok hosszú távú, időközök nélküli használatát.
  4. Ha az okostelefont hosszú ideig magas hőmérsékletnek teszi ki, az felmelegítheti az eszközt, ami instabillá teszi az akkumulátor celláit és gázokat termel, amelyek az okostelefon robbanásához vezethetnek.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -