Eddig is csak álom volt az Androidosok számára, hogy egyszerűen a karkötőjükkel, vagy órájukkal fizessenek virtuális kártyával a boltok kasszáinál. Bár vannak megoldások, de egyszerű felhasználó számára szintén elérhetetlen. Ezzel szemben a keleti országokban vígan üzemel már szinte minden márka hordozható kütyüje, mint pénztárca és nem kell más, csak odatartani a terminálhoz és kész.
A Xiaomi Mi Smart Vand 4 NFC volt az első olyan eszköz, mellyel Kínán kívül is lehetett használni a feladatra, de csak a kiváltságos országokban. Eddig Oroszország élvezhette eme kiváltásgot, de ma bejelentették, hogy két újabb országban is bevezetik a lehetőséget. Ezek pedig Ukrajna és Fehéroroszország. Az külső NFC eszköz használata nem egy egyszerű feladat, nem csak a kártyát kell imitálni a fizetéskor, de még a kibocsájtó bankkal is kapcsolatban kell lennie a karkötőnek, hogy a tranzakció létrejöjjön. Mivel a karkötő kizárólag csak Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozik a telefonhoz, annak minden esetben ott kell lennie a karkötő mellett.

De ez még nem elég! A kártya kizárólag Mastercard lehet és az azt kibocsájtó bank alkalmazásának támogatnia kell ezt a lehetőséget. Szóval eléggé korlátozottak a lehetőségek, mert csak annál a bankál használható a külső NFC eszközzel való fizetés, amelyik ezt belefejlesztette az Android APP-ba!

Mielőtt valaki felbuzdulna ezen a híren, annak sajnos van egy rossz hírem. Magyarországon nincs ilyen bank! Idén már biztos nem lesz, de csak reménykedhetünk, hogy a hazai Xiaomi képviselet elkezdi a legnagyobb magyar bankokkal a tárgyalást, hogy nekünk is megadathasson az egyszerű, érintéses fizetési mód!