KezdőlapHírekBeragadt a médialejátszó az értesítések fölé? Így csináld meg!

Beragadt a médialejátszó az értesítések fölé? Így csináld meg!

Nem rég sok helyen tették fel ugyan azt a kérdést egyes felhasználók: hogyan tüntessem el médialejátszót az értesítésekből? Spotify, Tidal, Youtube Music, Bandcamp stb., bennragadtak, eltüntethetetlenül, de van megoldás! Íme, így tüntesd el a beragadt médialejátszót.

Két lehetséges megoldás létezik a probléma megoldására, az egyikhez nyitott bootloader és ROOT is kell, a másikhoz nem. A ROOT megoldáshoz természetesen szükség van Magisk telepítésére, hogy ROOT jogot adhassunk. A másikhoz pedig a PC-re kell telepíteni a Minimal ADB csomagot.

Magisk / ROOT megoldás

 1. Töltsd le és telepítsd a Termux alkalmazást
 2. Nyisd meg a Termux alkalmazást és írd be: su
 3. Add meg a ROOT jogot neki és írd be: settings put secure qs_media_resumption 0
 4. Írd be kétszer a kilépéshez: exit
 5. Töröld le a Termux appot és kész is vagy

ADB megoldás

 1. Csatlakoztasd a telefonod PC-hez (csak töltés, nem kell fájlátvitel)
 2. Nyisd meg a telefonon a Beállításokat -> Készülékem -> Az összes jellemző. Itt koppints a “MIUI-verzió”-ra addig, míg ki nem írja, hogy “Ön már fejlesztő”
 3. Menj vissza a Beállítások főmenübe, majd További beállítások -> Fejlesztői beállítások és kapcsold be az “USB-hibakeresés” opciót. Pipáld be, hogy tudatában vagy a veszélynek és bökj az OK gombra
 4. Egy felugró ablakban kér engedélyt a ADB-hez USB-n keresztül, engedélyezd
 5. Számítógépen nyiss egy parancssort és írd be: adb devices
 6. Ha üres a válasz, akkor valami nem stimm (Google segít), ha valami ilyesmi van, 12345678________device, akkor mehetünk tovább
 7. Írd be a következő parancsot: adb shell settings put secure qs_media_resumption 0
 8. Ezzel készen is vagy! Kapcsold ki az USB hibakeresést és a Fejlesztői beállításokat

Reméljük ezzel segítettünk sokaknak, hogy ezt az őrületes bugot saját magunk javítsuk ki, amit a Xiaomi méltóztatott benne hagyni a frissítésben. Vagy ha ezt nem tudod megcsinálni, várd meg a következő frissítést, amiben már javították.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek