KezdőlapHírekA Xiaomi újra belefog a saját chip gyártásba

A Xiaomi újra belefog a saját chip gyártásba

A félvezető ipar megfigyelői szerint, a Xiaomi csapatot toboroz, hogy újra belépjen a mobiltelefon chip piacára. A Xiaomi jelenleg licenc tárgyalásokat folytat a kapcsolódó gyártókkal, de a vállalat már megkezdte a csapatok toborzását.
A Xiaomi végső célja mindenképpen a mobiltelefon chipek gyártása, de az első chipjük nem feltétlenül mobiltelefon chip, hanem perifériás chipekkel kezdődik.” (kínaiból fordítva)

Már 2014 októberében, a Xiaomi egy 100%-os tulajdonú leányvállalatot alapított a Beijing Songguo Electronics-nál és belépett a chipgyártásba. Abban az időben Lei Jun bejelentése a következő volt: “Kezdve 1 milliárd jüanral, 1 milliárd dollár elköltésével és 10 éves eredménnyel.”. Végül három év után megszületett a Xiaomi első saját fejlesztésű SoC chipje, a Surging S1. A Xiaomi az Apple, a Samsung és a Huawei után a negyedik saját fejlesztésű mobiltelefon chip gyártó lett.

2021. március 30-án a Xiaomi elindította a saját képjel feldolgozó C1 chipet, amit a Mi Mix Fold telefonban be is mutatott. Lei Jun aznapi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a kudarcok ellenére is folytatják a fejlesztést.

A Surge S1 processzort 2017-ben, a Xiaomi Mi 5C telefonban mutatta be Lei Jun. Akkor elég nagy port kavart, mivel a konkurens Qualcomm, MediaTek és Kiryn mellett elég nagy szeletet harapott ki teljesítmény tortából. Ezen akkor nagyon felbuzdultunk, hisz a Xiaomi SoC teljesítményben és árban is verte a piacot. Neked tetszene, ha Xiaomi újra saját processzor gyártásba kezdene?

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek