Ma délután, 14:00 órai kezdettel elindult az európai okoseszközök bemutatója, amit online bárki követhetett. Megannyi “új” okos eszköz mellett a mindenki által várt Mi Band 5 nemzetközi változata is bemutatkozott, a 4-estől kezdődően, Xiaomi Mi Smart Band 5 néven.
Mivel a Mi Band 5 Kínában már réges-rég bemutatkozott, sokan csak találgatásokba bonyolódtak, hogy az nemzetközi verziója vajon mit fog tudni ahhoz képest. Most lehullt a lepel!

Több mint 65 gyári számlapból válogathatunk, ami között van sima, színes, grafikás, állatos, rajzfilm figurás, stb. De persze van animált is, ami valszeg kicsit jobban fogja meríteni az akkumulátort, de mókás lesz. Ráadásul magunk is testre szabhatjuk a felületet, kicserélhetjük a felső és alsó részét.

A kijelző mérete növekedett 20%-kal a 4-eshez képest.

Nem kell már kivenni a szíjból, hogy tölthessük a karkötőt, mágneses töltőfejet csak oda kell érinteni és máris töltődik. Csak töltésre alkalmas, mint az elődöknél.

PAI, az az Személyes tevékenységi intelligencia, ami segít nekünk halandóknak megérteni mind azt, ami az aktivitást mérő technológia mögött van.

Két új funkcióval bővült a karkötő, nem mintha többel nem, de ezek még sosem voltak. Stressz kezelés és Relaxációs segéd. A stressz figyeléssel segít nekünk leküzdeni azt, légzésgyakorlattal pedig átlépni rajta és folytatni a napot nyugalmi állapotban.

És vééégre!!! IGEN!!! Megcsinálták!!! 24 órás alvásfigyelés! Már azok is monitorozhatják alvásukat, akik 3 műszakban robotolnak! Ez igen!

Hölgyeim! Már rátok is gondol a Xiaomi, a Mi Smart Band 5 képes figyelni és számon tartani a ciklusotokat, naptárban kezelni. Remélem ez megéri az árát a szebbik nem rajongóinak!

Kamera vezérlés! Kellett mint mókusnak az erdőtűz! Na jó, viccet félretéve, megannyi NONAME kínai karkötő után évekkel a Xiaomi is rájött, hogy ez nem is olyan gagyi cucc, így már távolról vezérelhetjük a telefonunk kamera appjét és egyedül fotózhatunk 10 méteres távolságból magunkat.

Éééés itt az igazság! 5ATM vízállóság, nem 50 méter… :mrgreen: Bár sosem értettem, ki miért hiszi, hogy 50 méterig vízálló… a legjobb búvárórák talán, de nem egy ócó karkötő. Úszhatsz, szörfölhetsz, mosogathatsz benne, fröccsenhet rá víz, de 2-3 méternél ne menj mélyebbre vízben, mert beázhat és az biza nem garanciális!

5 új sport módot tudhat magáénak a Mi Smart Band 5, így összesen már 11 mozgást tud követni és figyelni. Kínai cucc létére, még a kínai verzió sem tudja az Asztaliteniszt. Dzsaszta szégyent…

Nos! Hát nem estünk hanyatt, szinte mindent tudtunk róla eddig is és bebizonyosodott, hogy sem NFC, sem véroxigén mérés sem lett benne. Nem is lesz. Vaaaagy majd később bemutatják a Xiaomi Mi Smart Band 5 Pro-t, amiben ezek benne lesznek kétszer ennyiért. Nem para… Mennyiért is? A Xiaomi Smart band 5 javasolt fogyasztói ára 39.99 € (~ 14.125 Ft), de ez országonként eltérő lehet, így a legalacsonyabb ár 34.99 € (~ 12.360 Ft). Nálunk pedig 27% ÁFA + minden más dobja is az árát 15.990 Ft-ra, ami ha úgy vesszük még csak nem is olyan vészes. Hivatalos forgalmazása már elkezdődött, a Xiaomishop webáruházban már előrendelhető, aminek várható kiszállítása 2020.07.22. Fizikai üzletekbe várhatóan augusztus folyamán érkezik hasonló árazással.

Ha ez nem volt elég, jönnek még cikkek a bemutatóról! Van miből csemegézni!