KezdőlapHírekBemutatkozott az iPhone 13 széria, frissült az Apple Watch és új iPadek...

Bemutatkozott az iPhone 13 széria, frissült az Apple Watch és új iPadek is jöttek

Az idei őszi termékbemutatón számos eszköz frissített változatát leplezték le. Az Apple Watch Series 7, az iPad, iPad mini, és az iPhone 13 széria is bemutatkozott.

Az iPadek

A 10,2 hüvelykes iPad egy A13 chipet tartalmaz, amely 20%-kal nagyobb teljesítményt nyújt, mint az előző modell. Az Apple szerint háromszor gyorsabb, mint egy Chromebook, persze nem mindegy melyik, hiszen akár i7-es processzorral szerelt változat is vásárolható belőlük. Új, 12 megapixeles ultraszéles kamerával rendelkezik, amely Center Stage funkcióval is bír: FaceTime hívások során gépi tanulás segítségével állítja az előlapi kamerát. Az eszköz továbbá támogatja az első generációs Apple Pencilt. Kijelző terén True Tone funkciót is kapott, amely a képernyő színhőmérsékletét a környezeti fényeknek megfelelően igazítja.

A 64 GB-os modell 329 dollárba kerül. Az iskoláknak szánt változat 299 dollár.

iPad mini

A 8,3 hüvelykes iPad mini most kisebb kávával, lekerekített sarkokkal, elöl és hátul is továbbfejlesztett kamerákkal,  és az Apple Liquid Retina kijelzőjével, valamint USB-C támogatással, mágneses Apple Pencil támogatással, frissített hangszórórendszerrel és új színekekkel, például rózsaszínnel és lilával mutatkozott be. Induló ára 499 dollár.

Apple Watch Series 7

Az Apple bemutatta az új Apple Watch Series 7-et, amely vékonyabb vékonyabb kávákkal, tehát nagyobb kijelzővel rendelkezik, mint elődje. Az új óra kijelzője 20%-kal nagyobb, mint az előzőé. 50%-kal több szöveget tud megjeleníteni, és rendelkezik egy billentyűzettel is, amelyen írhatunk, mint egy telefonon, de swipe gesztusok alapján, gépi tanulás segítségével is próbál megérteni minket.

iPhone 13 és iPhone 13 mini

A 6,1 hüvelykes iPhone 13 és az 5,4 hüvelykes iPhone 13 mini az A15 Bionic chipkel érkezik. Kettős kamerarendszerrel is rendelkeznek, amely átlósan van elrendezve. Hosszabb lett az üzemidő, az Apple szerint az iPhone 13 2,5 órával tovább bírja, mint az iPhone 12, az iPhone 13 mini pedig 1,5 órával tovább tart ki elődjénél, melynek súlyos problémája volt a gyenge üzemidő.

Jobb kijelzőt kaptak, új 5G chipet, és egy ígéretes Cinematic Mode nevű eszköz, amely olyan, mint a népszerű Portré mód funkció, csak éppen videók esetében. Lehetővé teszi, hogy a fókuszt a videó elkészülte után változtassuk, mely jelentős előrelépésnek tekinthető.

Az iPhone 13 mini ára 699 dollárról indul 128 GB tárhellyel, az iPhone 13 pedig 799 dollárba kerül. Az öt új színben kaphatók: rózsaszín, kék, fekete, fehér és piros.

iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max

A Pro vonal lelepleződése vitathatatlanul az Apple eseményének fénypontja volt. A 6,1 hüvelykes iPhone 13 Pro és a 6,7 hüvelykes iPhone 13 Pro Max az Apple új, erőteljes A15 Bionic chipjét tartalmazza, amely az Apple szerint a “az eddigi leggyorsabb CPU egy okostelefonban”. Ennek köszönhetően jobb gépi tanulási képességekkel bír, például valós idejű videóanalízist és a képek szöveggé alakítását is gyorsabban végzi.

A Pro készülékek ötmagos CPU-t tartalmaznak 50%-kal gyorsabb grafikával, valamint fényes Super Retna XDR kijelző 120Hz-es frissítési gyakorisággal, egész napos akkumulátor-élettartammal és az 1TB belső tárhely lehetőségével, mely duplája az eddig rendelkezésre álló lehetőségnek.

A kamerarendszer is frissült. Új, 77 mm-es teleobjektívvel, háromszoros optikai zoommal, valamint új széles és ultraszéles kamerákkal érkezik.

A Pro és a Pro Max ára 999, illetve 1099 dollár. (Az Pro Max egy terabájt tárhellyel 1599 dollárba kerül.)

A telefonok grafit, arany, ezüst és sierra kék színben kaphatók.

Az Apple után ma a Xiaomi eseménye következik, melyen többek közt új Mi Padet, és a 11T és a 11T Pro is bemutatkozhat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek