KezdőlapHírekBemutatkozott a Xiaomi Redmi 6 és Redmi 6A MTK processzorral és 5,45"...

Bemutatkozott a Xiaomi Redmi 6 és Redmi 6A MTK processzorral és 5,45″ kijelzővel

Ma reggel, magyar idő szerint 8:00-kor kezdődő szűk sajtóbemutatón ismerhettük meg a Redmi sorozat új tagjait, a belépő szintű Redmi 6A és közép kategóriás Redmi 6. Az esemény házigazdája Bin Lin volt és menete sem különbözött a nagy bemutatóktól, csak kicsiben.

A Redmi 6 sorozatról alkotott eddigi képünk mind téves volt. Szépen megvezették az internet népét, kezdve a kinézettől, a hardverig. Nincs notch, MTK processzor, 5,45″ kijelző… a pletykák teljesen más telefon ígértek. Lehet ezen még nyavalyogni, de lépjünk túl rajta és nézzük mit kaptunk.

Xiaomi Redmi 6A

A Redmi 6A tényleg az a belépő szintű telefon, amit eddig megismerhettünk a Xiaomi-tól az évek alatt. Kezdve a Redmi 2, Redmi 4A, Redmi 5A olcsó Xiaomi telefonokkal és most a folytatás is ugyan ezen a vonalon megy. A Redmi 6A 5,45″ átmérőjű képernyője 18:9 arányú és HD+ (1440×720) felbontással rendelkezik. Aki 5″ környékén vár Xiaomi telefont, az már nyugodtan lemondhat róla. Méreteit tekintve Redmi Note 3-4 sorozat tagja is nyugodtan lehetne, pár milliméter eltéréssel.

MediaTek Helio A22 – megdöbbentő bejelentés fogadott, csak sejtettük, hogy lesz még Xiaomi telefon MTK processzorral, csak azt nem, hogy a következő Redmi sorozat. Az Helio A22 négy magos, 2GHz-es, 12nm technológiával készült elég fejlett SoC, nagyjából egyenrangú az ugyan csak belépő szintű Qualcomm Snapdragon 4-es sorozatával.

Fényképező moduljai a tudáshoz és árhoz mérten lett tervezve, hátul csak egy 13MP, f/2.2 kamera kapott helyet, egy tónusú LED villanóval. Első kamera a szokásos 5MP, szintén f/2.2 rekesszel. A hátsó kamera HDR funkción kívül rendelkezik szoftveres képstabilizátorral, PDAF fázisú fókusszal, éjszakai élénkítéssel és AI képfeldolgozással. A jobb szelfikért is az első kamera fel van ruházva AI szépítő funkcióval, portré móddal, HDR és arc feloldással.

Akkumulátor terén hihetnénk, hogy a 3000 mAh kevésnek tűnhet, de mind a hardver és a szoftver nagyon jól bánik az energia felhasználással és hozhatja az elvárt 2 nap üzemidőt, de ne hamarkodjuk el, majd az élet igazol minket. Nincs gyors töltés, szóval éjjelre érdemes lesz töltőre dugni.

SIM tálcája kicsi, 2 NANO SIM vagy 1 NANO SIM és MicroSD kártya foglalhat helyet egyszerre.

Méretei, mint fentebb írtam megfelel egy régebbi, ám Note méretű készüléknek, de nagyobb kijelző/test aránnyal.

A Xiaomi Redmi 6A csak 2GB rammal és 16GB háttértárral kapható (SD kártya 256GB-ig bővíthető), nagyon alacsony áron. Kínában 599 Jüant, az az 25.410 forintot kérnek érte, természetesen a webáruházakban ennél magasabb áron kapjuk meg, bár a B20 és az ujjlenyomat olvasó hiánya nem kecsegtető. De majd a global verzió már biztos befutó lesz annak aki, nem a teljesítményre, hanem a minőségre és ár/érték arányra érzékeny. A Redmi 6A 4 színben lesz majd kapható:

Xiaomi Redmi 6

A Xiaomi Redmi 6 külsőleg szinte ugyan az, mint a kis tesó, apró változásokat leszámítva. Méretre egy és ugyan az, ugyan úgy képernyőre is igaz. Viszont két dolog különbözteti meg külsőleg, a dupla hátsó kamera és az ujjlenyomat olvasó.

A dupla hátsó kamera két modulját 12MP – 5MP, f/2.2 páros alkotja AI támogatással és itt is csak egy tónusú LED vakuval. PDAF fázis fókusz, portré mód, éjszakai feljavítás, Standard HDR, szoftveres Videó rázkódás elleni védelem (EIS) tarkítja a hátsó kamera tudását. Az előlapi szelfi kamera szokásos 5MP AI támogatással, portré mód, arc feloldás, HDR, stb. Az AI támogatás a kínai verzióban hoz még néhány újdonságot, mint intelligens fordítás, valuta váltás, kalória becslés, effektek, stb.

MediaTek Helio P22 – Egy igazán fejlett középkategória, ami szintén 12nm technológiával készülő MTK SoC. Nyolc maggal, 2GHz sebességgel célozza meg a konkurenciát, a Qualcomm Snapdragon 6-os sorozatát. Az MTK procikból ez az egyik legkisebb, ami már támogatja a dupla hátsó kamerát és elég kraft van benne, hogy ki is használja, emellett a rendszer használata ne okozzon problémát a mindennapokban, mint azt a régebbi MTK-s Xiaomi telefonoktól megszokhattuk. Igen, tudom majd biztos jön valaki, aki majd igazolja, hogy régen is jó volt, de láttunk már falon pókot (Airplane).

A Redmi 6 már fejlettebb belsővel rendelkezik, választható 3 vagy 4GB RAM változat, amihez nagyobb háttértár társul, 32 és 64GB személyében. A háttértár itt si, mint a 6A estében 256GB-ig bővíthető a dupla SIM tálcában. B20 itt sincs, majd a global verzióban. Az árazás itt is nagyon kecsegtető, a 3/32 799 Jüan (33.900 Ft) a 4/64 999 Jüan (42.380 Ft). Színekből ugyan csak négyből választhatunk:

Természetesen mind a két telefon a legfrissebb Android 8 alapú MIUI10-el lehet majd kapni 2018.06.15-től Kínában. A nagy keleti webshopokba ezután kerül, majd jön hazánkba is. Az árakról még semmit nem tudni, de hamarosan reméljük kiderül…

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img