Elindult a Spotify és a Netflix közös projektje, melynek keretében exkluzív videós tartalmak érkeznek a zenei streamingszolgáltató tárházába. 

Az új szolgáltatással egészen egyedi, exkluzív zenés tartalmak költöznek a Spotify oldalára, méghozzá olyanok, amelyek filmben vagy sorozatban csendülnek fel. A Netflix Hub kifejezetten olyan dalokat fog elhozni az oldalra, amelyek a Netflixen megtalálható tartalmakhoz köthetők, továbbá filmes és sorozatos podcastek is érkeznek velük kapcsolatban. Többek között olyan nagysikerű sorozatok zenéi is elérhetőek lesznek, mint   a Nyerd meg az életed (Squid Game), A nagy pénzrablás (La casa de papel) vagy A Bridgerton család (Bridgerton). 

A két cég korábban is dolgozott már együtt, legutóbb A vadnyugat törvényei szerint (The Harder They Fall) című westernfilm továbbfejlesztett albumán, amely már a Netflix Hub debütálása előtt elérhető volt a Spotify kínálatában. Az új hub egyelőre csak néhány országban lesz elérhető, de ott az ingyenes változatot használók is megkapják.

netflix spotify
Netflixes tartalmakkal bővül a zenei streamingszolgáltató. (Fotó: Netflix/ Spotify)

Nem ez ugyanakkor az egyetlen újdonság, ami nemrégiben a Spotify-on történt. A vállalat már elkezdte a TikToktól másolt Felfedezés nevű funkció tesztelését, amely az új dalok megismerésében segíti a felhasználót. Az ajánlások között a kijelző lefelé és felfelé húzogatásával tudunk válogatni, ha a felkínált dalok közül valamelyik elnyeri a tetszésünket, akkor a szív ikonra rányomva kedvencként is megjelölhetjük.