KezdőlapHírekA Xiaomi Mi MIX 3 képes lesz a Mi Notebook-ok biometrikus feloldására

A Xiaomi Mi MIX 3 képes lesz a Mi Notebook-ok biometrikus feloldására

Azaz ha például Mi Notebook Pro-val rendelkezünk, és a Mi MIX 3 közelében van, elég csak a telefon kijelzőjét használni a feloldásra, hogy a Notebook zárolását is feloldjuk.


Hogyan védhető, és oldható fel manapság egy valamirevaló notebook? A legelterjedtebb módszer a jelszavas védelem, illetve az ujjlenyomat olvasó használata. Rengeteg lapos nem rendelkezik plusz védelemmel, így a hanyagságunk miatt akár fontos adatainkhoz is hozzáférhetnek illetéktelenek. Egyre több a visszaélés, és  céges gépek esetén nagyon kellemetlen, ha jelszavas védelem nélkül hagyjuk őrizetlenül a táskánkat mondjuk az autóban. Bár ennek feltörése manapság még nem okoz gondot, ha valaki célzottam tőlünk szeretne titkos adatokhoz jutni.
A leggyorsabb megoldás az ujjlenyomat érzékelő használata. Az azonosítás gyors, pillanatok alatt beléphetünk a Windows-ba.  Én is ezt használom, és több ujjamat is beállítottam a kényelmesebb azonosítás érdekében.
Most a Xiaomi gondolt egyet, és az Apple által már használt megoldást elhozza az Android/Windows érába is.
A Mi MIX 3 bizony ugyanúgy képes lesz bejuttatni minket a Notebook Pro-ba, akár az Apple Watch a MacBook-ba.

A SlashLeaks forrásnak köszönhetően egy rövid videóban meg is nézhetjük, hogy fest ez a gyakorlatban.

A videó első felében a Mi MIX 3 és a Mi Notebook Pro látható, a továbbiakban pedig az Apple Watch és MacBook.
Nem ez az első ilyen lépése a Xiaomi-nak, hiszen korábban a Mi Notebook Air bemutatásakor a vállalat demonstrálta a Mi Band 2 fitnesz karkötővel való feloldás folyamatát is. A videó alapján egy hasonló funkció jelenik meg a Xiaomi Mi Mix 3-ban és esetleg további Xiaomi mobiloknál is.

 

- Hirdetés -
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img