web analytics
KezdőlapHírekA Xiaomi lehet a Leica következő partnere

A Xiaomi lehet a Leica következő partnere

Szegény Huawei… Haldoklóba nem illik belerúgni, de az üzlet az üzlet. Egy Teme felhasználónevű jól ismert szivárogtató Twitter bejegyzésben írta meg, hogy a Huawei és a Leica 6 éves együttműködése véget ér a P50 szériával.


Az első Leica szenzoros Huawei telefon a P9 volt, ami egyben az első ismertebb két kamerás telefonná vált a mobilpiacon. A Huawei telefonok azóta kamerában nagyon elöl járnak, rendszeresek a DXOMark dobogósai között, és meg kell hagyni, főleg, amit az éjszakai fotózásban tettek le az asztalra, az szép teljesítmény.

Huawei P9

A “szakítás” mögött természetesen az amerikai szankció áll, mily’ meglepő módon, a Huawei okostelefon részlegének előbb-utóbb befellegzik.

A Leica hivatalos közleményben azt közölte, hogy a Huawei-jel jelenleg élő szerződése van, így a titoktartási kötelezettség végett nem kommentálja a napvilágot látott pletykákat.

Oké, de mi köze van ennek a Xiaomihoz? Információk szerint a Leica nem kívánja elhagyni az okostelefon piacot, így tehát új partnert keres. Ha megnézzük a DXOMark toplistáját, az első helyen ott a Mi 11 Ultra, és pletykák szerint a Leica következő partnere bizony a Xiaomi lesz.

A Xiaomitoday nevű olasz portál információi szerint akár már a Mi 12 hátlapján Leica optika foglalhat helyet. És, hogy ez mit jelent? Megint csak elővéve a cikkben már sokszor említett DXO rangsort, az első 5 helyen 2 Xiaomi van és 3 Huawei, utóbbi 3-ban egytől-egyig Leica optika van. Szóval ez azt jelenti, hogy, ha ez megvalósul, akkor a Xiaomi kamera szempontjából konkrétan letarolhatja a mobilpiacot.

Kíváncsian várom a fejleményeket, ha új infó jelenik meg, arról természetesen beszámolunk.

/A borítókép koncepció./

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -spot_img

Legújabb cikkek

spot_img