- Hirdetés -
()

Az elmúlt hónapokban több kódnévvel bukkantak fel érkező Xiaomi modellek.
Ezek közül több is bemutatásra került már, úgy mint a Mi 6X, Redmi S2, vagy a gamer vonal első szülötte a Black Shark. Hamarosan érkezik a Mi 7 (vagy 8), és számíthatunk a Mi Max 3-ra is.
Már korábban mi is megírtuk, hogy szűk két évnyi szünet után a gyártó visszatérhet a MediaTek processzorokhoz. Több forrás, és teszteredmények is igazolták, hogy számítani lehet újabb MTK SoC-vel szerelt, középkategóriás modell(ek)re. Talán többségben vagytok, akik ellenzik ezt a lépést, de nagy valószínűséggel nem európai, vagy globális értékesítésre szánják ezt a modellt, ha elkészül. A különböző szabadalmakon, licencdíjakon, és magán a processzoron is spórolhatnak, ha nem a Qualcomm megoldását használják, így olcsóbb ellenfelet állíthatnak a konkurenciának Kínában, Indonéziában, és a fejlődő országokban. Amióta átvette a Xiaomi a vezetést Indiában, a Samsung keményen igyekszik visszaszerezni a pozícióját, és ezért jóval szerényebb tudású telefonokkal igyekeznek vásárlókat szerezni. A tét nem kicsi, hiszen Kína után a második legnagyobb piacot is “bukta” a koreai gyártó.
Hetek óta nincs új hír a saját tervezésű Surge S2 processzorról, miközben a MediaTek, és a Qualcomm Snapdragon következő szériás processzorairól hetente jönnek újabb információk. Talán jegelték a projektet?

Most nézzük, mit tudhatunk meg a GeekBench adatokból.


Az új modell kódneve „Cactus”. Az adatokból kiderül, hogy egy Helio P40 (ARM MT6765) lapkakészlettel szerelték, melynek órajele maximum 2GHz lehet magonként. A négy magot tartalmazó SoC az egyszálas tesztben 802 pontot, míg a többszálas tesztben 2334 pontot ért el. A meggyőző eredményeket némiképp árnyalja a csupán 2GB memória.
A dobozból kibontva várható az Android 8.1 főverzió, és a legfrissebb MIUI 9.x.
Mivel még hivatalos megerősítés nincs, nem zárható ki egy esetleges Android Go rendszer sem. A közelgő MIUI 10, és a jövőbeni frissítések szempontjából mindenképp szerencsésebb választás lenne az Android Go, mind a Helio P40-et, mind pedig a 2GB RAM-ot figyelembe véve.
A Redmi S2 megjelenése után csak egy igen korrekt árazással lehet majd létjogosultsága a „Cactus”-nak bizonyos piacokon. A táblázat alapján mindenesetre már a gyártásnál tarthat az új modell, így még 2018 Q2-ben piacra is kerülhet.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -