Az Android rajongók egyik legfontosabb éves eseménye két napja ért véget. A Google I/O minden évben óriási figyelmet kap, hiszen itt mutatkozik be az aktuális Android mobil operációs rendszer. Az esemény 2018. május 8-tól 2018. május 10-ig tartott Kaliforniában, az Egyesült Államokban. A rendezvényen az összes jelentős partner részt vesz a világ minden tájáról. Fejlesztők, gyártók, forgalmazók kapnak meghívást, ahol a frissítésekről, és többek között komoly üzleti döntésekről tárgyalnak. A Xiaomi is a kiemelt partnerek közé tartozik, így több bejelentés is történt a rendezvényen, ami a rajongóknak pozitívum lehet a jövőben.
Mik is ezek a bejelentések?
Két, számotokra érdekes hírrel szolgálhatunk:

  • A Mi MIX 2S csatlakozik az Android P fejlesztői programhoz
  • A Xiaomi több okosotthon terméke kap Google Asszisztens támogatást

A Mi MIX 2S csatlakozik az Android P fejlesztői programhoz

Mint IoT cég, a Xiaomi mindig is nagy hangsúlyt fektet a tökéletes felhasználói élményre. A Xiaomi első terméke az MIUI volt, az Android főverziókra épülő saját operációs rendszere. Ez továbbra is így marad, a gyártó hosszútávon tervez a közös együttműködéssel.
A fejlesztőkkel való együttműködés mindig is nagyon fontos része volt a DNS-nek. A hardver üzletbe való belépés után a Xiaomi továbbra is biztosította a felhasználóinak ​​a lehető legjobb felhasználói élményt, a hardver és a szoftver közötti zökkenőmentes integrációval támogatva.
A Xiaomi bejelentette részvételét az Android P Developer Preview programban, amely lehetővé teszi a fejlesztők és az önkéntes tesztelők számára, hogy megismerkedjenek a Mi MIX 2S-en a legújabb Android főverzióval. A fejlesztők mostantól kiválaszthatják legújabb alkalmazásuk tesztelését, melynek lehetőségét a Xiaomi hamarosan a globális piacon is elérhetővé teszi.
Az Android P sok új funkcióval rendelkezik a fejlesztők és a felhasználók számára. Például a fejlesztők képesek lesznek szimulálni a képernyő tetején lévő notch-ot, hogy optimalizálni tudják alkalmazásaikat. Az értesítéseket továbbfejlesztették, így az Android P támogatja az üzenetküldő alkalmazásokban a képek láthatóságát az értesítésekben.
Ha többet szeretne megtudni az Android P Developer Preview szolgáltatásról, látogasson el a http://developer.android.com weboldalra.
A Mi MIX 2S fejlesztői béta programjáról bővebb információt a http://www.mi.com/en/androidppreview weboldalon találtok. A fejlesztői béta változat nem a végleges szoftver, ezért egyes funkciók hiányozhatnak. Azok, akik szeretnék tesztelni ezt a szoftvert, mindenképp készítsenek biztonsági másolatot az eszközükről a fejlesztői béta letöltése és telepítése előtt. A felhasználók weboldalunkon keresztül küldhetnek visszajelzést.
Figyelem! Csak azok próbálkozzanak, akiknek már van tapasztalata ilyen téren, és nem okoz számukra gondot egy balul sikerült telepítés, mert könnyen téglázható a készülék! Ezért kifejezetten a béta tesztereknek ajánlott!

A Xiaomi több okosotthon terméke kap Google Asszisztens támogatást

A Xiaomi egyedülálló ökoszisztéma-alapú megközelítése átfogó termékcsaládot hozott létre, amely az okostelefonokra összpontosul, és magában foglalja a mobil perifériákat, az intelligens hardver- és “életstílus” termékeket, a rizsfőzőtől kezdve a fitnesz eszközökig.

Jelenleg a Xiaomi több mint 90 IoT és életstílus termékkel rendelkezik,  melyek együttesen számos iparágra pozitív hatással vannak.

Arra törekszünk, hogy még nagyobb kényelmet biztosítsunk felhasználóinknak világszerte.

A partnerekkel való együttműködés elmélyítése kulcsfontosságú a gyártónak. Ezzel a céllal a Xiaomi bejelentette a Google I/O 2018 rendezvényén, hogy az intelligens otthoni termékek mostantól a Google Asszisztenssel is együttműködnek, lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy irányíthassák a termékeket például a Google Home, vagy a Google Asszisztens alkalmazással is.  

 

 

 

 

 

 

A kompatibilis termékek kezdetben a a Mi éjjeli lámpa (MiJia bedside LED lamp), a Yeelight LED izzója (Mi LED Smart Bulb), és az okos konnektor (Mi Smart Plug), amelyek hamarosan az USA-ban is elérhetőek lesznek. A támogatás firmware frissítéssel érhető majd el, melyet a Mi Home App-on keresztül (régió függvényében) lehet frissíteni. A termékkör bővülése várható, ahogy az MWC-n bejelentett Global Kit bevezetése is a Smart Home csomagból. Azaz a Gateway, és a népszerűbb konnektoros cuccok EU-s dugóval, és több európai szerver támogatással érkeznek még a nyáron.