90Fun Puppy1 a majdnem Xiaomi koffer ami követ

1118
- Hirdetés -

Javában zajlik az idei Consumer Electronics Show, röviden CES, a gyártók itt mutatják be technikai vívmányait, újdonságait. A rossz hír, hogy a Xiaomi közvetlenül nem képviselteti magát, de fel-fel bukkan a neve más termékeknél, mint a délelőtt bemutatott Oculus VR Go és Xiaomi Mi VR Standalone virtuális headseteknél.

A 90Fun Puppy1 okosbőrönd, vagy önjáró bőrönd óriási előnye, hogy megszabadít minket cuccunk cibálásától és szabad kezünkkel bármi mást tehetünk. Ugye? Hányan húzogattuk már magunk után a súlyos cumónkat, egy kezünket lefoglalva és persze mindig alacsonyabb a bőrönd karja, mint az kényelmes lenne. Fáj a kezünk, derekunk… Na ennek vége, mivel a fenti bőrönd a Segway technológiát felhasználva egy önjáró és minket követő bőrönddel mutatkozott be a CES-en.

https://www.facebook.com/circuitbreaker/videos/1952418868384266/

Mint tudjuk a Segway a világ vezető szállítója a mobil robotika megoldásainak és mint az közismert, a Ninebot tulajdonában van, ami persze a Xiaomi tulajdonában. Így egy kicsit kifacsarva is, de mondhatjuk, hogy Xiaomi technológián alapuló megoldással rendelkezik a bőrönd.

A bőrönd nem csak követő érzékelőkkel van ellátva, hanem a hozzá kapott távirányítóval is irányítható kedvünkre, ha nehéz terepen kell irányítani, ami a fenti videóban kissé mosolygós szituációkat okoz. Bár az még nem derült, ki, hogy telepakolva hogy viselkedik, ugyan is a high-tech koffert hivatalosan majd csak holnap mutatják be.

Igaz, hogy nem Xiaomi, de nagyon ígéretes ötlet, főleg, hogy a technológia amit használ, már elég kiforrott. Az 90Fun Puppy1 még idén kapható lesz, valószínűleg az év második felében kezdődnek meg az értékesítések, de az áráról sajnos még semmit nem tudunk. Lehet még ebből Xiaomi is… 🙂

- Hirdetés -