Elon Musk nettó vagyona 36,2 milliárd dollárral, megközelítőleg 11 ezer milliárd forinttal gyarapodott egyetlen nap alatt. 

Elon Musk már így is a világ leggazdagabb embere, a világhírű Hertz autókölcsönző megbízása pedig még a korábbinál is nagyobb magasságokba lökte a Tesla alapítójának vagyonát. Musk vagyona akkor lőtt ki, mikor kiderült: a világ egyik legrégebbi és legnagyobb autókölcsönző cége, a Hertz Global Holdings 100 ezer Tesla Model 3-ra adott le megrendelést. Ezzel a megbízással a Tesla piaci értéke és Elon Musk becsült vagyona az egekbe szökött.

Miután Musk vagyona egyetlen nap leforgása alatt 36.2 dollárral gyarapodott, sikerült megdöntenie a korábbi csúcstartó, Zhong Shanshan kínai üzletember rekordját, akinek egy korábbi alkalommal egy nap alatt 32 milliárd dollárral sikerült megnövelnie a vagyonát. A Bloomberg indexe szerint Musk nettó vagyona jelenleg 292 milliárd dollár, ez 96 milliárd dollárral több, mint amely felett az utána következő második leggazdagabb ember, az Amazon-alapító Jeff Bezos rendelkezik.

A Morgan Stanley befektetési bank nemrégiben arról számolt be, hogy hamarosan három nullával is megnövekedhet a dél-afrikai születésű amerikai milliárdos vagyona. Adam Jones, a bank vezető elemzője úgy nyilatkozott, hogy az űrkutatással foglalkozó SpaceX a közeljövőben elképesztő összeget hozhat Musk konyhájára, és a Teslát lekörözve a világ legértékesebb vállalata lehet. Ha a jóslat beteljesül, Musk lesz az első magánvállalkozó a világon, aki billiárdosnak, azaz ezer milliárdosnak mondhatja magát.