Lassan de közelítenek a megjelenési dátumok, Mi7, Redmi Note 5, Mi Note 3 és most a Mi Max-nak is jönnie kellene az új verzióval. Tavaly májusban mutatták be a Xiaomi Mi Max 2 phabletet, ami akkor 6,44″ kijelzővel, 4GB memóriával, 32/64/128GB választható belső tárral és hatalmas 5.300 mAh akkumulátorral mutatkozott be.

A Xiaomi Mi Max 3 vélhetőleg a 2018-as trendeknek megfelelően teljes képernyővel fog érkezni és így a képernyő mérete 7″-ra fog bővülni. Természetesen 18:9-es képaránnyal és FHD+ felbontással.

Persze hogy ismét a Weibon jelentek meg ezek a pletykák, hol máshol… ezek szerint a pontos képátló 6,99″, a többi, több mint valószínű. Prociban nem értem miért ennyire próbálnak spórolni, a Snapdragon 635 ráadásul nem is tudja az FHD+ felbontást, így ezt nem vesszük készpénznek, de viszont a Snapdragon 660 sokkal jobb választás lenne. Igaz az sem tudja a teljes képernyős felbontást, de kiegyeznénk a normál FHD képernyővel is, ha a SoC választható lenne. Szóval a képernyő méretén kívül minden csak pletyka…

Két választható felszereltségből választhatunk majd, 3/64 és 4/128 Memória/Tárhely párosból, a hátsó kamera 12MP marad, míg az első jól bevált 5MP, amivel kiváló minőségben videó csetelhetünk. Viszont a fenti képen megrajzolt Mi Max 3 hátlapján a Mi sorozat kettős kamerája látható, de ez is csak feltételezés, rajongói elvárás. A képernyővel az akkumulátor is növekedhet, a pletyi szerint 5.500 mAh lesz a Mi Max 3 kapacitása.

A legfrissebb pletykák szerint idén nem májusban, hanem júniusban jön a phabletek királya, 1.699 jüan árcímkét ráálmodva, ami kábé 264 dollár.