KezdőlapHírekXiaomi USB 3.0 Hub bemutató

Xiaomi USB 3.0 Hub bemutató

Manapság egyre jellemzőbb, hogy a gyártók helytakarékosságra hivatkozva hagynak le portokat az újabb termékeikről, például a laptopokról, mellyel alapvetően nem lenne probléma, mégis előfordulhat, hogy szükségünk lenne több portra.

Nos a megoldás kézenfekvő, kell egy USB Hub. Na de milyen? Jó a néhány filléres változat is, vagy ennél azért bonyolultabb szerkezetre lesz szükség? Erre a kérdésre keressük ma a választ.

Kezdjük az alapokkal

Egy USB hub alapvetően kétféle lehet: aktív és passzív. Na de mi is a különbség? A passzív hub az aktívval szemben a számítógépből érkező energiaforrást osztja meg az eszközök között, míg az aktív külső áramforrást alkalmaz.

De, miért is jó ez?

Nos sok esetben, főként ha energiaéhes ketyeréket csatlakoztatunk egy hubra, előfordulhat, hogy nem jut mindegyiknek elegendő áram, melynek következtében nem, vagy rosszul funkcionálnak.

Ha veled előfordult már ilyen, aktív hubra van szükséged. Nem olyan nehéz kitalálni, hogy ma egy aktív hubot fogunk megnézni, egész pontosan a Xiaomi USB 3.0-ás változatát.

Külsőségek

Fehér, letisztult dizájn, és 2020 kompatibilis, USB-C jellemzi az eszközt. A kábel hossza 24 centiméter, USB-A portokból pedig 4 darabot kapunk.

Mit várhatunk pénzünkért?

Az ígéretek szerint driver nélkül működik Windows, macOS és Android operációs rendszerekkel (de halkan megsúgom, hogy meglepődnék, ha ez nem így lenne, ahogy akkor is, ha egy Linuxos eszköz azt mondaná: NEM!)

USB 3.0, azaz az átviteli sebesség elérheti a 5 Gbit-et másodpercenként, ami azt jelenti, hogy 625 MB-t tudunk átvinni ugyanennyi idő alatt, de fontos hangsúlyozni, hogy elméletben, a gyakorlat sokszor megcáfolja a definiált értékeket. Az adatlap alapján ez az érték 350 MB, mely minden bizonnyal annak tudható be, hogy több eszköz esetén a sebesség/eszköz mutató csökken.

Visszafelé kompatibilis a régi, 2.0 és 1.1 szabványokkal (a technológiában jártas szemek számára ez sem új információ), és a gyártó szerint akár 10.000 ki-be húzást is kibír, strapabíró anyagokból, megfontolt tervezés során készült a hub.

És mit kapunk érte?

Nos, a technológiai részletek minden bizonnyal igazak, azaz USB 3.0 szabvány, és mindennel működik, révén hogy egy sztenderdről beszélünk. Első benyomásaim alapján egy abszolút jó minőségű eszközről van szó, és remekül teszi a dolgát. Ha esetleg problémákat tapasztalnék a jövőben vele kapcsolatban, mindenképp beszámolok róla.

A Xiaomi USB hubját hazánkban tudomásom szerint jelenleg nem forgalmazzák, de a Banggood oldalán 6 ezer forintért könnyedén beszerezhető.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek