A Xiaomi Mi watch a cég első igazi, Android Wear OS rendszeren alapuló, MIUI felülettel ellátott okosórája. Lassan egy éve került bemutatásra, de még mindig nem akarják Kínán kívül sem értékesíteni, sem támogatni további nyelveket, mint kínai, angolon, spanyol, orosz és francia. Bár ezek tökéletesen lefedik szinte az egész világot, de érdekesség, hogy magyar nyelvű telefon mellett, az óra még mindig kínai nyelvet használ.
A napokban, az UL (DEMKO) dán hatóság jóváhagyta a Xiaomi Mi Watch Lite okosórát, ami eleve érdekesség is önmagában, hisz erről az óráról még semmilyen pletyka nem szólt. Feltételezhetjük, hogy a Lite megjelölés az eredeti Mi Watch egyszerűbb változata lesz, ami nem Android rendszert használ, hanem saját szoftverrel oldják meg, mint eddig is tapasztalhattuk. A Revolve képviseli majd a kerek órákat az európai piacon, míg a Mi Watch Lite pedig a szögletest. Kinek melyik testszik… Na de tovább haladva az adatlapon, feltűnik a Redmi neve is, az óra modell neve REDMIWT02, ami az előző Redmi okosóra cikkből lehet ismerős, amiben a REDMIWT01 lett megjelölve, mint a Mi Watch Color/Revolve Redmi megfelelőjének. Itt megjegyezném, hogy tévesen írtam le a Mi Watch Color szoftverét, nem Android, hanem saját rendszert használ. Elnézést.

Szóval lesznek itt még meglepetések, reméljük hamarosan többet fogunk megtudni az új Xiaomi/Redmi okosórákról, de amint kiderül valami, azonnal jövünk a részletekkel itt cikkben, vagy Facebook oldalunkon!