- Hirdetés -
()

A Teljes képernyő kifejezést a Xiaomi használta először, az eredeti Xiaomi Mi MIX esetén. Miután a gyártó bejelentette, hogy készül a második generáció, hatalmas kampány indult különböző médiákban (Kínában és Indiában). A Xiaomi Mi MIX 2 szlogenje a “Full Screen 2.0” (Teljes képernyő 2.0) volt. Ezzel a vállalat arra tett utalást, hogy jelezze a következő fejlesztési irányát. (Az ilyen számok mindig azt jelentik, hogy a gyártó egy termékben vagy programban akkora fejlesztést visz véghez, ami már indokolja a teljes verzió szám váltást.) Sok gyártó viszont indokolatlanul használja ezeket a számozásokat, ezzel a valódi jelentést teljesen értelmetlenné téve. Egyes Xiaomi másoló cégek bejelentették saját keret nélküli okostelefonjukat, a Full Screen 2.1 vagy a Full Screen 29.0 szlogenekkel.
A Xiaomi az első okostelefon gyártó, aki valódi, keret nélküli telefont mutatott be, amely aztán tömeggyártásba is került. (Néhányan említhetitek a Sharpot is, de az ő megoldásuk nem került tömeggyártásra, nem futtatták fel a terméket.)

Xiaomi Mi MIX vs Xiaomi Mi MIX 2

A MIX 2 esetén látványos változás, javulás tapasztalható a MIX-hez képest. Először is, a Xiaomi Mi MIX 2 kisebb. A képernyő mérete 0,4 inch-el csökkent. Bár ez a változás még mindig a phablet kategóriában tartja, már nem annyira kiemelkedő a mérete, mint korábban. Viszont ez a méretcsökkenés jótékony hatással van az egykezes használatra. A kávák lefaragása miatt a telefon akkora fizikai mérettel rendelkezik, mint egy hagyományos (pl. iPhone 7 Plus) 5.5 hüvelykes képernyővel felszerelt készülék.

Ráadásul a 6 hüvelyk is praktikusabb, és lehetővé teszi a vállalat számára, hogy egy 18:9-es, lassan új standard aránnyá váló kijelzőt alkalmazzon az eredeti eszközön található 17:9 helyett. Köszönhetően a Google-el való szoros együttműködésnek, az alkalmazások már erre a képarányra vannak optimalizálva.

Az első generációs Xiaomi Mi MIX túl sok innovatív technológiát, például piezoelektromos kerámia rezegtetést, és ultrahangos közelségérzékelőt használ. Az előbbi kifejezés azt jelenti, hogy a rezgések közvetlenül az üvegen át sugárzódnak a fülbe, így hallhatóvá téve a hanghívást anélkül, hogy a hagyományos hangszóró távolság (a fül és a készülék hangszórója között) megmaradna. A hagyományos megoldás esetén a fülünkhöz emelve a közelségérzékelő szenzor miatta a kijelző elhalványul, amikor a kijelző az arcod közelében van. A Xiaomi megoldása nem aratott osztatlan sikert, sok panasz érte a hívás minőségét.

Így a Xiaominak két problémával kellett megküzdenie, és megoldást találnia: a képernyőnek több területet kell elfoglalnia az előlapon, és javítania / fejlesztenie kell a piezoelektromos technológiát a hívás minőségének javítása érdekében. Szerencsére kedvenc gyártónk, a Xiaomi, aki ismeri az innováció fogalmát. A második generációs Xiaomi Mi MIX 2 három új technológiával rendelkezik, amelyek mikro-előlapi kameramodulként ismertek, COF (Chip-on-Film) képernyő-meghajtó rugalmas gyártási technológia, és aktív antenna optimalizációs program, a hívás minőségének növelése érdekében. Ez a kialakítás lehetővé teszi a gyártó számára, hogy a telefon méretét 12%-kal csökkentsék.

A harmadik nagy változás a tervezést érinti. A Xiaomi Mi MIX brutálisnak hat, míg utódja modern. A gyártó lekerekítette a sarkokat, hogy a tenyérben kényelmesebben illeszkedjen.

Ráadásul az első modell egy változatban került gyártásba. A MIX 2-ből két változat létezik: az egyik sportos fém (7-es sorozatú alumíniumötvözet) keret kerámia házzal, míg a special edition modell teljesen kerámiából készült.

A Xiaomi Mi MIX 2 egy igazi zászlóshajó, amely a legfrissebb hardvert tartalmazza. De van néhány hiányosság. Szóval közelebbről meg kell nézzünk, hogy megértsük, hogy kompenzál a vállalat.

Xiaomi Mi MIX 2 – Megjelenés

Túl sokszor hallani az eszköz tervezéséről. A legfontosabb ok,  amiért felkapott téma kapcsolatban áll a tervező, Philippe Starck nevével. Ő az egyik legnépszerűbb ipari tervező a világon. Köszönhetően ötleteinek, az első generációs MIX nagyon népszerű lett. Ez a legfontosabb tényező, hogy a vállalat úgy döntött, hogy ismét együtt működik Starck-al. Szerencsére volt még elég új ötlete egy további álomkészülék megvalósításához.

Az eszközt minden eleme a prémium osztályba emeli. Még a doboz úgy néz ki, mint egy luxus termék csomagolása. Négyzet alakú doboz, a telefon aranyozott nevével a tetején.

A hátlap csak néhány információt tartalmaz a telefon specifikációiról, annak modellszámával és egyéb tulajdonságával. Például ez a 6 / 256 GB-os változat. Miután kinyitjuk a dobozt, láthatunk a különleges idézetet a Xiaomi vezérigazgatójától, Lei Jun aláírásával.

Mivel ez egy törékeny telefon, a mellékelt védőtok megléte követelmény. Emellett a dobozban találunk egy 18 W-os töltőfejet, és egy C típusú USB-kábelt is.

A készülék képernyője 5,99 hüvelyk méretű. Három oldalról minimális peremet találunk, csupán az előlap alsó részén fedezhető fel káva. Itt található az elülső kamera. Home gomb nincs, ahogy a Xiaomi Mi 6-nál megszokhattuk. A képernyő felbontása 2160 x 1080 képpont, valamint 403ppi pixelsűrűségű, 1500: 1 kontrasztarány és a DCI-P3 színskálát fedi le. Gyártója a SHARP.

A készülék hátulja meglepőnek tűnik, itt található ujjlenyomat-szkenner a hátsó kamera alatt. Az utóbbi kettős villanóval van párosítva, így a fényképezőgép jobb teljesítményt nyújt az alacsony fényviszonyok mellett is. A kamera lencséjét 18 karátos aranygyűrű keretezi, akár az első MIX esetén.

Észrevehetjük a “Xiaomi által tervezett MIX” szlogen is feltüntetésre került. Ezek a legfontosabb pontjai a telefonnak, mert ez adja el a készüléket.

Az alsó megjelenés közel azonos az előző modellel, két hangszóróval és az USB Type-C porttal középen. Az egyetlen különbség két antenna csík. Az eredeti változatban hiányoznak.

Ez a készülék elhagyta a 3,5 mm-es audio csatlakozót, kapott viszont IP67 tanúsítványt. A készülék tetején találunk egy másodlagos mikrofont zajcsökkentésre.

A hangerőszabályzó és a bekapcsológomb a jobb oldalon vannak.

A microSD kártyahely a bal oldalon.

Xiaomi Mi MIX 2 – Teljesítmény

A hardver tekintetében csak néhány készülék tud versenyezni ezzel a telefonnal. Például a OnePlus 5 vagy a Nubia Z17 képes szembeszállni a Mix 2-vel (vagy házon belül a Mi 6, Samsung, LG, HTC, SONY… csúcskategória). Mint már említettük, a fenti készülékek, mint a Xiaomi Mi MIX 2 egy fürge Snapdragon 835 chipet használ, 8 GB RAM-mal párosítva. Ami a memória lehetőségeket illeti, négyféle változat létezik: 6 + 64GB, 6 + 128GB, 6 + 256GB és 8 + 128GB. Még egy dolog, a tárhely UFS2.1 technológiát használ, ami gyorsabb, mint az eMMC.


Az AnTuTu benchmarkon keresztül teszteltük és több mint 180.000 pontot ért el. Ez egy csodálatos eredmény, de nem a legjobb. Ezzel szemben a 8 GB-os Nubia Z17 ráver, és közel van az OP5-höz. El tudod képzelni, milyen teljesítményt nyújt a Xiaomi Mi MIX 2 8 + 128 GB-os verziója?

Azt említettem, hogy egy UFS2.1 tárolóval szerelik, ami ma a leggyorsabb lehetőség. A teszt bemutatja olvasási sebességét (740Mb/s), míg az írási sebesség (240Mb/s).

Xiaomi Mi MIX 2 – Akkumulátor

Az az elvárás, hogy az akkumulátornak nagynak kell lennie, hogy az okostelefon hosszabb készenléti időt biztosítson. Meglepő a Xiaomi Mi 6 3350mAh kapacitású akkumulátora. Egy napig bírja, amikor erősen használjuk. Kiderült, hogy a Qualcomm sokat javított az áramfogyasztáson. Ezt Xiaomi is megtette a MIUI-ban. A Xiaomi Mi MIX 2 3400mA-os akkumulátorral rendelkezik.

A telefonhoz egy 18 W-os töltőfejet mellékelnek a dobozban. Ennek köszönhetően és a Quick Charge 3.0 támogatással (9V / 2A) a telefon mindössze 20 perc alatt 44%-ról 79%-ra emelkedik. Ezért ezt az akkumulátort 1.5 óra alatt teljesen fel lehet tölteni.

Xiaomi Mi MIX 2 – Csatlakozások

Nem titok, a Xiaomi Mi MIX 2 támogatja a teljes funkcionalitású NFC-t. Ez a telefon támogatja az AliPay és más ujjlenyomat-fizetési rendszerek. Mint tudjátok, ez csak akkor használható, ha egy okostelefon támogatja az NFC-t. Ezen kívül a telefon 4x 4MIMO LTE négy antennarendszert támogat. Így a 4G+ hálózat 6 üzemmóddal és 43 frekvenciával rendelkezik.

(ott a B20 pirossal)

A Xiaomi Mi MIX 2 valójában kerámia házat kapott?
Ez nem hagyományos kerámiatest, amit eddig láttunk. Ez a telefon nano-cirkónium porral erősített kerámiamegmunkálást alkalmaz. Tehát az átlagos részecskeméret csak 50 nm. Az egész folyamat körülbelül 10 napig tart, és magában foglalja a folyamatok többségét, beleértve a porkészítést, a fröccsöntést, a magas hőmérsékletű szinterelést és az utófeldolgozást.

Az üveghez képest a kerámia az egyik legkeményebb anyag, Mohs keménysége legfeljebb 8,5. A zafír és a gyémánt után a második helyen áll. Az elektromágneses árnyékolás minimális. Ezért nyújt nagyszerű 4G csatlakozást.

Ami a hangszórót illeti, a készülék visszatért a hagyományos membrán-típusú kialakításhoz. A gyártó kis nyílást vágott a képernyő felett. De eleget ahhoz, hogy a hang tisztán áthaladjon.

A Xiaomi Mi MIX 2 az infravörös érzékelő helyett még mindig ultrahangos távolságmérőt használ. A telefon egy belső ultrahangos távadóval van ellátva, amely 40 kHz-es meghajtójelzéssel működik. Röviden, ez az ugyanazon technológia, amely az eredeti modellen található. De a hangszóró lyuknak köszönhetően jobban fog működni.

Xiaomi Mi MIX 2 – Kamera

Miután a Xiaomi Mi MIX 2 bemutatkozott, sokan azt gondolják, hogy a kamera az okostelefon leggyengébb pontja. Ráadásul, ha kettős kamerával látják el, kevésbé hördülnek fel az újságírók. Sajnos a Xiaomi Mi MIX 2 csak egy 12MP-es kamerát kapott, a Sony IMX386-os érzékelőjével a hátulján. Ez ugyanaz a szenzor, ami a Mi 6 elsődleges szenzora is. Méretben egy 1.25µm képpontterületű, 4 tengelyes OIS-el ellátott egység.


De annak megértéséhez, hogy mi javult az első generációs modellhez képest, nézzünk részletesen. A Xiaomi Mi MIX egy 16MP (OV16880) kamerával rendelkezik, f / 2.0 és 1.0?m egységnyi képpontú rekesszel.
Valójában, ha mindkét eszközt világos körülmények között hasonlítjuk össze, a Mi MIX színvisszaadása jobb. Ahogy az alábbi mintaképek mutatják, a színek élénkebbek, a leképzés sokkal látványosabb, de a képek kicsit fakóak és enyhén fehérek.

Xiaomi Mi MIX vs Mi MIX 2

A Mi MIX 2 kamerája  egyértelműbben ( gyorsabb AF) azonosítja a tárgyakat, és megfelelő a vonalélessége. Éppen ezért jobb, a háttér elmosódott.

Ugyanakkor a Xiaomi Mi MIX 2 nagyszerű az éjszakai felvételek szempontjából. Az alábbi mintafelvételek bemutatják az eredeti Mi MIX-et, amely sok képzajt produkál. A fókusz is gyenge.

Állíthatjuk, hogy a Xiaomi Mi MIX 2 jobb felvételeket készít, mint elődje, de két érzékelőt szeretnénk látni.
Az elülső kamera csupán 5MP-es.

Konklúzió

Amikor az eredeti Xiaomi Mi MIX-et tavaly elindították, az egész okostelefon piacon a képernyőről beszélt, és az innovatív technológiákról. Közvetlenül az indítás után az okostelefon-gyártók saját keret nélküli zászlóshajóikkal rukkoltak elő. Megemlíthetjük a Elephone S8, Doogee MIX, Bluboo S1, Umidigi Crystal és még sok más gyártót.
A Xiaomi Mi MIX sokakat megihletett. Ez megkövetelte a folytatást. A Xiaomi Mi MIX 2 elindításával a vállalat új korszakot indít az okostelefonok számára, amelyek három oldalon káva nélküli kijelzővel vannak ellátva. De ami még csodálatosabb, ez a telefon is a legfrissebb hardvert tartalmazza.

Amint azt a cikk elején írtam, számos lehetőség közül választhatunk. A 6 + 64 GB-os memóriával rendelkező Xiaomi Mi MIX 2 fekete kerámia változat 3299 jüan ($ 506), a 6 + 128 GB-os ár 3599 jüan (552 $), a 6 + 256GB modell pedig 3999 jüan (613 $) Végül a fehér, teljes kerámia változatot 8 + 128 GB-os memória-opcióval 4699 jüan (720 dollár) kínálják. Magyar árakról nem nyilatkoznék egyelőre, pár hét, és kiderül.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -