Eddig csak álmodhattunk, hogy egy hordozható Xiaomi karkötővel vagy órával fizethetünk a boltban, vagy bárhol. Mivel hazánkban semelyik bank nem támogatja az Androidos eszközöket, ellentétben az Apple eszközeivel, így semmi hasznát nem vehettük az NFC kütyüknek. Ellenben telefonnal vígan csilingelhettük a lóvét a kasszánál egy érintéssel.
De ma fantasztikus hírt kaptunk keletről, miszerint a Mi Fit bővítésével és fejlesztésével egy olyan funkciót kapunk, amivel használhatóvá válik az NFC a Mi Band 4 karkötőn és majd a hamarosan érkező Mi Band 5, ami elméletileg eleve érintéses fizetéssel fog debütálni.

A fizetés csak és kizárólag, első körben, Mastercard kártyával lehet igénybe venni és csak Oroszországban. Később természetesen tervben van több ország felvétele is, ahol már eleve létezik ezzel a kártya fajtával történő PayPass szolgáltatás. A kártyaszolgáltató mellett a későbbiekben más cég fizetési lehetőségei is tervben vannak, mint pl. Visa, Google Pay és még a PayPal is. Természetesen a fizetés mellett beléptető kártyák, utazási kártyák és egyéb NFC eszközök kiváltására is alkalmas lehet.

A következő hetekben kerül forgalmazásra a Mi Band 4 NFC Oroszországban, 4.000 Rubel ~ 18.000 Ft áron. A hazai ára ennél magasabb lesz, mivel itt a legnagyobb az állami teher az árakon és a forint is elég alacsonyan van. Majd meglátjuk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ