web analytics
KezdőlapHírekXiaomi Mi A1 Android Oreo frissítés - Megérkezik a gyors töltés támogatás

Xiaomi Mi A1 Android Oreo frissítés – Megérkezik a gyors töltés támogatás

A Xiaomi Mi A1 az egyik legkedvezőbb áron elérhető telefon, amelyet most vásárolhatsz. Ez az első Android One mobil a Xiaomi-tól, ami már MIUI nélkül, vegytiszta Android rendszert futtat, mindenféle változtatás nélkül. Akik számára ez az első Xiaomi telefon, azoknak egy rendkívül pörgős, könnyen kezelhető okostelefon. A MIUI fanoknak viszont túlságosan “csupasz”.
A szoftver fejlesztését, frissítését a Google végzi, a Xiaomi, mint hardvergyártó közreműködik. A Mi A1 bejelentését követően azt az ígéretet kapták a felhasználók, hogy még idén megkapják az Android 8.0 főverziót, azaz az Oreo-t. Bár a végleges frissítés még nem készült el, néhány felhasználó megkaptak a lehetőséget egy privát béta tesztre.

Az India TelecomTalk híroldalának lehetősége nyílt rá, hogy tesztelje a privát béta tesztelők között. Most a visszajelzéseikből szemezgettünk:

Az újdonságok:

  • áttervezett Beállítások alkalmazás
  • testre szabható ikonok
  • Kép a képben és az automatikusan kitöltött API
  • gyorsult az alkalmazás betöltési ideje
  • simább animációk
  • gyorsult a boot idő
  • intelligens szövegkijelölés
  • értesítési pontok

Ami viszont sokaknak örömhír, és fontosabb a többi fejlesztésnél, az nem más, mint a gyors töltés támogatás megjelenése.

A legtöbb Xiaomi készülék nem támogatja a Qualcomm Quick Charge technológiáját, annak ellenére, hogy a hardver alkalmas erre a funkcióra. Ez azért lehet, mert a Xiaomi nem fizetett a Qualcomm-nak licenszdíjat a Quick Charge technológia használatához. De most ez megváltozik, legalábbis a Mi A1-nél biztosan.

A TelecomTalk mérései szerint a Mi A1 teljes feltöltésére most már elég 92 perc is. Eddig (az Oreo-ra váltás előtt) jellemzően közel két órát vett igénybe a művelet.

Ugyanakkor ki kell emelni, hogy a tesztet a OnePlus Dash Charger használatával végezték, és nem a Xiaomi töltőjével, amelyet a telefonhoz mellékeltek (gyárilag ugyanis nem jár hozzá QC töltőfej).
A végleges frissítés várhatóan hamarosan elindul, és januárban már minden felhasználó élvezheti a fejlesztések gyümölcsét.
Facebook oldalunkon, és a MXH (Magyar Xiaomi Hírek, Érdekességek) csoportban várjuk a Mi A1 frissítést követő visszajelzéseket, tapasztalatokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -spot_img

Legújabb cikkek

spot_img