- Hirdetés -
()

Még tavaly decemberben, a kínai űrhivatal egy rakétát lőtt fel, egy műholddal a fedélzetén. Akkor még a hírek arról szóltak, hogy telekommunikációs szolgáltatásokat bővítik ki, az ország 100%-os lefedettsége érdekében. A műholdas kommunikáció így az ország minden szegletében elérhetővé vált, de valamit elsumákoltak…
Még januárban Lei Jun, a Xiaomi vezére is beszámolt róla, csak akkor még nem értettük, hogy ez miért olyan fontos a számunkra, vagy a Xiaomi számára. Ez ki is derült a február 13-án a Xiaomi Mi 10 bemutatóján.

Már az első poszterből sejteni kellett volna – így utólag persze könnyen dobálózok a szavakkal – még nem tudtuk, hogy a hátteret alkotó képet bizony a Xiaomi Mi 10-ben is található Samsung 108MP kamerája készítette.

https://www.facebook.com/szabo.kornel.s/videos/2871272882912085/

Abban a bizonyos rakétában nem csak egy műhold foglalt helyet, hanem összesen három. Ebből az egyik, a Xiaomi és közösségi finanszírozással létrehozott AIoT műhold, mely sok kommunikációs feladata mellett folyamatosan fényképezi a földünket.

A bemutatón persze úgy hangoztatták, hogy egy Mi 10 ment ki, bár a kínai nyelvtudásom megkopott, de később kiderült, hogy csak a szenzor utazott ki a Xiaomi jóvoltából. Persze gyönyörű felvételek készültek már akkor vele, igen vízjel nélkül, mivel nem egy telefon készítette a képeket.

Maga a műhold azért nem úgy néz ki, mint a reklám videóban és képeken, kevésbé impozáns és letisztult.

A mai napon pedig újabb képeket publikáltak a műhold által készített képekből, de még most sem a teljes 108MP felbontásban, ami kicsit érthetetlen. De nézzük a dolog jó oldalát, gyönyörű képeket kaptunk így is.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -