Tegnap, a kínai fórumon hivatalos bejelentést tettek, miszerint a heti béta frissítések kiadásának menete 2019. július 5-től megváltoznak.

A heti béta frissítés már 418 héten keresztül szolgálja a kíváncsi felhasználók igényeit, akiknek értékes visszajelzéseik alapján javítják és/vagy új funkciókkal látják el. A fejlesztések során egyre magasabb és szigorúbb termékminőséget várnak el, így a MIUI fejlesztői kénytelenek a stabil kiadásra koncentrálni, hisz annak stabilabbnak, megbízhatóbbnak kell lennie a heti fejlesztői kiadásnál.

Ezért 2019. július 5-től kezdődően az 1 évnél régebbi telefonok már nem kapnak publikus heti béta frissítést, csak stabilt. Ezzel egy időben csak az új Android verziók tesztelésére fognak toborozni zárt béta tesztelőket, és a megjelenést követően egy év elteltével ezeknél is meg fog szűnni a publikus heti béta frissítés.

Ugyanakkor ettől kezdve, a belépő szintű Redmi telefonok egyáltalán nem fognak kapni heti fejlesztői rendszert, mivel ezeket a telefonokat többségében fiatal gyerekek és idősek használják és nekik nem érdekük a heti frissítgetés.

Ezzel a lépéssel a Xiaomi szoftverfejlesztő csapata több időt és energiát tud fektetni az új készülékek fejlesztésébe és az eddigi stabil kiadásokat még simábbra, hibamentesebbre tudják készíteni.

Ellenben milyen kihatással lesz ez a közösségre? Aki mindig is xiaomi.eu, vagy MIUIHU és egyéb heti custom romokat “teszteltek” hétről-hétre, annak elég rossz hír ez, mert sok kedvelt, egy évnél régebbi telefonra nem lesz többé mit tesztelni… 😥 Egyelőre még csak a kínai romokra és arra épülőre igaz ez, a global verziókról még nem nyilatkozott a Xiaomi. Amint többet tudunk, azonnal jövünk a részletekkel.HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ