web analytics
KezdőlapHírekÚj Windows 11 hiba a láthatáron

Új Windows 11 hiba a láthatáron

A Microsoft legfrisseb operációs rendszere már megjelent és telepíthető, de sokan találkoznak egyelőre mindenféle hibával, gyermekbetegséggel. A legfrissebb ismert Windows 11 hiba úgy néz ki, hogy az operációs rendszer egyszerűen nem hajlandó települni, még akkor sem, ha a számítógépünk megfelel a Windows 11 rendszerkövetelményeinek.

A Windows Latest jelentése szerint sokan tévesen a “Ez a számítógép jelenleg nem felel meg a Windows 11 összes rendszerkövetelményének” üzenetet látják a Windows 11 telepítési folyamata során.

Az hiba lényege, hogy a PC Health Check megnézi, hogy a számítógép képes-e futtatni a Windows 11-et. Ha igen, akkor folytathatja a telepítést. Ha nem, akkor a PC Health Check alkalmazás ismerteti a lépéseket, amelyeket meg kell tennünk a számítógép kompatibilissé tételéhez. Egyes esetekben ez a TPM-támogatás engedélyezését jelenti a számítógép BIOS-ában. Ha ez megtörtént, a PC Health Check alkalmazásnak engedélyeznie kell a számítógépet, és a Windows 11 telepítési folyamata folytatódhat.

A probléma az, hogy egyesek azt tapasztalták, hogy még azután is, hogy a PC Health Check alkalmazás szerint az eszköz képes a Windows 11 futtatására, a Windows 11 telepítő alkalmazás megtagadja a folytatást, mondván, hogy “Ez a PC jelenleg nem felel meg a Windows 11 összes rendszerkövetelményének“.

Ez rendkívül frusztráló, és azok a felhasználók, akik ezzel találkoztak, azt tapasztalták, hogy még a PC újraindítása és a Windows 11 újbóli telepítésének próbálkozása sem oldja meg a problémát.

Mit tehetünk?

Jelenleg nem úgy tűnik, hogy sokat tehetünk a problémával, hacsak nem töltjük le a Windows 11 ISO-t a Windows 11 „tiszta” újratelepítéséhez – de mivel ez már nem frissítés lesz, így elveszítjük beállításainkat, fájljainkat és az alkalmazásainkat.

A jó hír az, hogy a Microsoft már dolgozik a probléma megoldásán, a tapasztalt szoftveresek tanácsa pedig ide is érvényes, mely szerint:

Semmilyen szoftverből ne telepítsd az első verziót, operációs rendszerből pedig a másodikat sem, ha nem muszáj!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -spot_img

Legújabb cikkek

spot_img