A benchmark appok nem csak arra valóak, hogy kiadjanak a tesztek után egy számot, amit egyes júzerek mérvadónak titulálnak vásárlás előtt. Ezek az alkalmazások arra is használhatóak, hogy az adott készülék típusán kívül, a hardver minden egyes elemét felmérjék. Bár a build.prop fájlból, ami minden Android rendszerben, a hardver listát tartalmazza, könnyedén kiolvasható minden, de ezeket ellenőrzik is, hogy megfelelnek e a valóságnak. Master Lu Benchmark, 2020 Q1 jelentése.
A tavalyi évben sem volt ez másként és még most is, 2020 első negyedévében is rengeteg a FAKE teszt, vagyis a kamu név, kamu vassal. 3 hónap alatt 1.295.457 mérésből 7.931 készülék nevével vagy hardverével volt probléma, tehát valaki belenyúlt, hogy más legyen a neve, mint ami valójában.

Ennek a fekete listának az élén Samsung, iPhone és Xiaomi márkák állnak. A listából jól kivehető, hogy a legtöbb hamis mérést, iPhone nevű készüléken végeztek, utána Samsung, majd a Xiaomi két készülékkel. A telefonok neve alatt pedig az a szám látható, hogy mennyi kamu mérést végeztek a telefon neve alatt.

De hogy ennek mi értelme van? A telefon típus méréseinek átlagának a rontása? Vagy épp fordítva, jobb vasat átnevezve, jobb és hamis eredmények elérése? Ez sosem fog kiderülni…