Redmi Note 9S e01 – Ismerkedés, bemutató, dumálós

2289

Ó igen, végre! Megjött az idei év legérdekesebb Global telefonja, a Redmi Note 9S! Pontosítanék, az első olyan telefon, amiben van valami különlegesség, innováció, fejlesztés, dizájn… A következő a Redmi K30 Pro globális változata lesz, talán Xiaomi Mi 10T néven, nos arra többen vágynak, mint a jelenlegi csúcstelefonra, a Xiaomi Mi 10 Pro-ra.
A telefon bemutatója 3 részből fog állni. Ez az első, amiben bemutatom a telefont kívülről, tulajdonságáról, specifikációjáról lesz szó. A második cikkben/videóban teljesítményéről és akkumulátor kapacitásáról lesz szó, melyben játék tesztek, SOT idő és hasonló finomságok lesznek. Majd a harmadikban lesz a kamera teszt, nappali, éjszakai képek videók sokasága fogja megmutatni, hogy erre is alkalmas a Redmi, helyi üdvöskéje. Fussunk neki! (A mikrofon bakiért sűrű elnézést a videóban, csak vágáskor derült ki, hogy nem volt rendesen bedugva a mikrofon…)

A telefon doboza a már-már megszokott globál változat külső elemeit tartalmazza, fehér alapon, a telefon képe virít az előlapon, és a rövidebbik végén találunk apró termék ismertető.

 

A dobozban a szokásos tartalommal találkozhatunk, a telefon mellett átlátszó szilikon tok, gyorstöltő, USB kábel és némi gyűjtóst találunk.

A töltő érdekessége, hogy 22.5 W teljesítménye van, de a telefon csak 18 W-ot tud felvenni. Szóval az 5020 mAh akkut nem lesz nehéz teletölteni noperc alatt.

A telefonhoz kapott szilikon tok kiválóan alkalmas arra amire kitalálták, egy dolgot kivéve, a kamerát ez sem védi meg, annyira kitüremkedik a házból. Viszont USB porvédő ajtaja van, mint az elődöknél, így töltés és adatkapcsolat is védve van.

A Redmi Note 9S kamera rendszere szinte az erőssége, szelfi kamerája 16MP felbontású, 1.0μm pixel méretű és f/2.48 rekesszel rendelkezik. Képességei többek között: Panoráma szelfi, Pálma redőny, AI sziluett detektálás, HDR, képernyő vaku, Arcfelismerés, AI Szépítés, AI portré mód, AI jelenet észlelés. Videó felbontása 1080p és képes lassított felvételre, de csak 720p felbontásban. A hátsó quad kamera már ennél bonyolultabb és érdekesebb:

  • Sony IMX586, 48MP, 1/2″ szenzor, FOV 79°, f/1.79 rekesz, 6 darabos lencse, AF, 1.6μm 4-in-1 Szuper Pixel, 0.8μm pixel méret
  • 8MP, ultraszéles lencse, 1.12μm, FOV 119°, f/2.2 rekesz
  • 5MP, makró lencse, 1.12μm, f/2.4 rekesz, AF (2-10cm)
  • 2MP, mélység élesség, 1.75μm, f/2.4 rekesz

Minden helyzethez megtaláljuk a legmegfelelőbb szenzort és lencsét, így mindig a legjobbat hozhatjuk ki belőle. A hátsó kamera négyes szolgáltatásai pedig a következőek: Éjszakai üzemmód, Dokumentum mód, Cinematic portré, 48MP HD, Intelligens ultraszéles mód, Portré mód háttér elmosódással, Panoráma mód, Pro mód, Fotó időzítő, Önterülő, Burst mód, Arcfelismerés, HDR, Ultraszéles szélesség-torzítás-korrekció, Egyedi vízjel, AI vízjel, Kaleidoszkóp, Teljes képernyős keret, hátsó kamera AI jelenetérzékelése (27 felismerhető címke), Makró kamera.

Videó felvételben is bővelkedik: Filmszerű 4K videó, Nagyon széles látószögű felvétel, Makró felvétel, Rövid videó mód, 4K felvétel. Felbontás és FPS szám is elég széleskörű: 4K 30fps, 1080P 30fps / 60fps, 720P 30fps. Lassított felvétel pedig: 1080P 120fps, 720P
120fps / 240fps / 960fps.

Üdítő, hogy a Redmi folyamatosan fenntartja a lehetőséget zene hallgatásra, még töltés közben is, így az aljára került az USB Type-C csatlakozó mellé a 3.5mm Jack csatlakozót. Jobb oldalt kapott helyet a fő mikrofon és a monó hangszóró.

A telefon felső széles sem maradt parlagon, a másodlagos mikrofon mellé a jó öreg infra adó is helyet kapott, hogy a telefonunkkal tudjunk irányítani pl. tévét, légkondit, vagy szórakozhatunk egy műszaki boltban… :mrgreen:

A Qualcomm Snapdragon 720G debütálása a Redmi Note 9S (kínában Pro) telefonban csak a jéghegy csúcsa. A SD712-höz képest a CPU teljesítménye 36%-kal növekedett, GPU teljesítményének növekedése pedig 18%-os. A teljesítmény cikkben majd jól kivesézem!

Az akkumulátora meg valami Istenkirály! 5020 mAh és a SD720G SoC párossal a végtelenségig lehet húzni még a képernyőidőt is! Eddig csak filmeztem vele, de azt is már unásig, nagyjából megnéztem a Rém Rendes család összes részét, na jó nem, de 18 órát ment és 15%-nál tettem újra töltőre. A mellékelt töltővel, meg pikka-pakk fel lehet tölteni, 100%-ra. Erre is kitérek részletesen a teljesítmény cikkben.

Képernyője szerencsére briliáns IPS LCD, mely kcisit azért lapát méret, 6.67″ képátlójával. 2400 x 1080 FHD+, 1500:1 kontrasztarány, NTSC: 84%, TÜV Rheinland alacsony kék fényű tanúsítás, Olvasási mód 2.0 és Corning® Gorilla® Glass 5 védi a karcoktól.

A DotDisplay újdonság a Redmi világában és elég jól sikerült. Bár első látásra, gyári szoftverrel, jól látható volt a kamera körüli árnyékosodás, de egy frissítéssel csökkentették. Bár így is van egy kicsi és csak fehér háttérnék vehető észre. A gyári fólia sem tökéletesen került a helyére, de oda se neki!

Összegzés, egyéni vélemény

Igen, vártam már ezt a telefont és a Redmi K30 Pro a következő, amiért epekedek. 2 éve egysíkú Mi sorozat mellett a Redmi adja már azt a szintet, amit eddig a Xiaomi-tól megszokhattunk, új technológia, innováció, minőség, megfizethető ár. Ez mind a Redmi kiváltsága lett, mára felnőtt abból az olcsó középkategóriából, ahol eddig stagnált. Titkon reménykedem benne, hogy nem fog tovább fejlődni és nem fogja behozni a Mi sorozat árazását, tudom, valakinek csak az számít, hogy mindenből a legújabb és legjobb legyen. Akinek pedig egy mindenre IS jó telefon kell, ami különleges és jó árban van, az nyugodtan válassza a Redmi telefonjait. A Redmi Note 9S külseje tetszetős, nagyon is. Auróra kék szín gyönyörű, ahogy megcsillan rajta a fény és kékeszöld árnyalatok vonaglanak a telefon hátlapján… 😳 A szimmetrikus elrendezés nagyon előnyös, a hátsó és a szelfi kamera is pontosan középen van, bár a billegés nagyon durva mind a két irányban, de a hozzá kapott tok ezt némiképp kompenzálja. Fogása remek, még az én kicsi tenyeremnek is, a képaránynak köszönhetően vékony és hosszú, így könnyű megfogni, de használni, két kézzel lehet csak. Filmezni és játszani rajta a képernyő mérete miatt üdítő, mindent is lehet rajta látni és nem kell közel tartani a szemünkhöz, hogy az hamar elfáradjon, kellő távolságból is kitűnően látható. Az összképet csak a kilyukasztott képernyő rontja némiképp…

Meg az értesítési led, mely a beszéd hangszóróba lett integrálva. Amellett, hogy egy színű (ami már nem meglepő), csak szemből látható. Semelyik oldalról nem fogod észrevenni, hogy villog, mert valamilyen értesítést kaptál! Egy szó mint száz, jól sikerült a telefon, de a legvégső véleményem majd az aksi, teljesítmény és kamera teszt után lesz 100%! Figyeljétek a Facebook oldalunkat, csoportunkat, Youtube csatornánkat és persze Instagram oldalunkat. Kis részleteket azért időközben szivárogtatni fogok!

A telefont köszönjük ismét a xiaomishop.hu webáruháznak, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta. Ha érdekel a készülék, itt érhetitek el hamarosan: https://bit.ly/2KgWjDJ