Redmi Note 12 – MediaTek Dimensity 1080

2883
- Hirdetés -
()

A MediaTek tegnap bemutatta a Dimensity 1080 processzort, támogatja az 5G-t és középkategóriás telefonokban fog visszaköszönni. Bár a Redmi Note 12 sorozat csak az év végén lesz elérhető, várhatóan a Dimensity 1080 szerepelni fog a Redmi Note 12 sorozatban, pontosabban a Redmi Note 12 Pro fogja használni.

MediaTek Dimensity 1080

A MediaTek tegnap bemutatta a Dimensity 1080 chipkészletet, a cég 5G okostelefonokhoz készült népszerű Dimensity portfóliójának legújabb lapkakészletét. Az új 5G lapkakészlet jó teljesítményt és jelentősen továbbfejlesztett kamerafunkciókat kínál elődjéhez, a Dimensity 920-hoz képest.

„A MediaTek teljesítménye és teljesítmény optimalizálásának hagyományát folytatva, a Dimensity 1080 a fejlett funkciók teljes készletét kínálja, amelyek megkérdőjelezik az 5G okostelefonok teljesítményével kapcsolatos elvárásokat” – CH Chen, a MediaTek vezeték nélküli kommunikációs üzletágának vezérigazgató-helyettese. “Ezt az új lapkakészletet úgy tervezték, hogy tovább fejlessze számos olyan funkciót, amelyek elődjét nagyszerűvé tették, beleértve a feldolgozási teljesítményt, a kamera- és videóminőséget, valamint a gyártók számára a piacra kerülési időt.”

A Dimensity 1080 egy továbbfejlesztett nyolcmagos CPU-val rendelkezik, két Arm Cortex-A78 CPU maggal, amelyek akár 2,6 GHz-en működnek, és Arm Mali-G68 GPU-val kombinálva a gyorsabb teljesítmény érdekében. Akár játék, streamelés vagy böngészés közben. A lapkakészlet 6 nm-es kialakítása számos energiamegtakarítási előnyt biztosít, amelyek hosszabb akkumulátor-élettartamot biztosítanak.

A 200 MP-es főkamera és a MediaTek Imagiq képjel-processzorának (ISP) támogatásával a Dimensity 1080 tartalmazza az összes olyan legújabb kamerafunkciót, amelyre a felhasználóknak szüksége van szuper jó minőségű fényképek és videók készítéséhez. Ezenkívül a lapkakészlet hardveres gyorsítású HDR-videórögzítő motort tartalmaz, amely akár 4K felbontást is képes feldolgozni, így a streamer-generáció kiváló videórögzítési eredményeket kínál minden fényviszonyok között.

A játékosok kihasználhatják a Dimensity 1080 HyperEngine 3.0 játékfejlesztéseit a gyors teljesítmény és a zökkenőmentes csatlakoztathatóság érdekében, valamint a chipkészletbe integrált AI 3.0 feldolgozó egységet (APU 3.0) az optimális energiahatékonyság érdekében. Ezenkívül a Dimensity 1080 támogatja a 6 GHz alatti 5G hálózatokat és a Wi-Fi 6 csatlakozást, így a játékosok megszakítás nélkül, zökkenőmentesen játszhatnak, bárhová is mennek.

Míg a Dimensity 1080 számos kulcsfontosságú frissítést kínál elődjéhez képest, mindkét lapkakészlet ugyanazt a hardvert és szoftvert használja, hogy segítse a márkákat a piacra kerülés felgyorsításában. A Dimensity 1080 által hajtott okostelefonok 2022 negyedik negyedévében lesznek elérhetők a piacon.

Redmi Note 12

A Redmi következő Note sorozata már a küszöbön van. A Dimensity 1080 processzorral pedig egész jó középkategóriás telefont kaphatunk, a Redmi Note 12 Pro személyében, még ha nem is fogja kihasználni a lapkakészelt minden tudását. De az meg pocsékolás lenne, így arra is számíthatunk, hogy a Xiaomi 12T Pro 200 MP képérzékelőjét is megkaphatja.

Redmi Note 12 Lu Weibing

De biztosak lehetünk abban, hogy a Redmi kapja az új procit? Kínai techbologok, amelyeknek eddig “bejöttek a tippjei”, a napokban erről írtak. De ezen felül Lu Weibing (Redmi vezére) is elkezdett rejtélyes posztokat kirakni egy közelgő erős, ám középkategóriás telefonról. Nem nehéz összerakni a kirakós részeit…

A tanúsítványokból pedig ennél több részlet derült ki, mint pl. az, hogy három verzió is jön, a sima 12, Pro és Pro+. A sima 12 telefon 67 W gyorstöltést kap, a Pro 120 W és a Pro+ pedig a legújabb 210 W-os hájperűberdurvatöltést.

A megjelenést a kínai bloggerek a Double 11, az az november 11. hatalmas kínai akciósorozat elé datálják. A Double 11 (vagy Single’s Day), amelyet korábban agglegények napjaként ünnepeltek, egy nem hivatalos kínai ünnep. De amiről vitathatatlanul a legismertebb, az egy bevásárlási fesztivál, amely olyan embereket ünnepel, akik nincsenek kapcsolatban. A globális megjelenés pedig egy hónappal később, még karácsony előtt várható!

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -