KezdőlapHírekMár júniusban jön a MIUI 13, egyelőre csak Kínában!

Már júniusban jön a MIUI 13, egyelőre csak Kínában!

A MIUI 13 téma sokakat érdekel, főleg, hogy a MIUI 12.5 sem jött el még Európába. Kínában már alpha fázisban tesztelik, ebből lesz béta fázis, ami után jön a stabil. De mikor?
Először is tegyük rendbe a MIUI verziókat, ahogy a kolléga tette a verziókódokkal. A MIUI először zárt alpha állapotban, csak és kizárólag munkatársak között kerül tesztre. Innen kerülhet ki, publikus alpha állapotba, amit már felhasználók is kipróbálhatnak. Ezek a felhasználók régi és megbízható MIUI juzerek, kiváltságosok. Ha itt is jól szerepel, akkor jöhet a zárt béta tesztelés, amire toboroznak a világ minden tájáról MIUI felhasználókat.

Itt indul be igazán a munka, mivel a zárt béta állapot már egy olyan stabil rendszer, ami a mindennapokban is meg kell hogy állja a helyét. A toborzott felhasználók folyamatos visszajelzéssel segítik a fejlesztők munkáját és ha minden olyan hibát kijavítottak, ami a mindennapos használatot nem akadályozza, akkor mehet ki a publikus béta ROM.

A stabil MIUI

Ez mind mind kizárólag Kínában történik meg, mivel csak ott maradt a béta vonal. A stabil rendszert viszont világszerte használják, minden újonnan vásárolt telefonon azt találjátok meg. A publikus béta rendszer is egy tökéletes visszacsatolást ad a MIUI fejlesztőknek, így csiszolgatják a felületet, opciókat, funkciókat. Amint minden rendben, biztonságosa és megfelelően működik, a béta verzióból készítik el a stabil rendszert.

A Stabil MIUI nem minden funkciót örököl a béta rendszerből, nem a kiadás napján futó bétát nevezik át, hanem korábbi, több kiadásból merítik az összetevőket. Egy következő kiadásnál frissítik, a béta verzióban tesztelt funkciókat és rakják bele a stabil ág követőinek örömére.

A MIUI globális stabil változata ebből a kínai stabil romból készül, kigyomlálva a Kína specifikus elemeket, meg persze olyat is, ami nem felel meg az EU GDPR szabályozásnak, mint a MIUI tárcsázó, MIUI Telefonkönyv, stb. Szóval hazánkban egy lebutított csökevényt kapunk, ami személyes meglátásom szerint nem tükrözi a Xiaomi és a MIUI előnyeit!

MIUI 13

Visszakanyarodva a MIUI 13-hoz! A MIUI 12 már minden készülékre elérhető, ami eleve benne volt a hivatalos listában. A következő verzió, a MIUI 12.5 elég nagy ugrás az alapkoncepcióhoz képest, bár értelmetlen, mivel a MIUI 13 is ugyan ezt fogja tartalmazni. Részben…

A MIUI 12.5 globális stabil verziója még csak el sem indult, ma még csak annak a béta verzióját tesztelik. Ezen kár vitatkozni, vagy mérgelődni, aki kicsit utána olvas, az felteszi a xiaomi.eu romot és jónapot.

A MIUI 13 kínai béta és a MIUI 12.5 Globál stabil nagyjából egy időben fog érkezni a két kontinensen. A hivatalos információk is alátámasztották, hogy mind a kettő 2021 második negyedévében, az az április – június között fog megjelenni. De ti már úgy is tudjátok, hogy amint megindul a globális frissítés, azt itt olvashatjátok. A MIUI 13-ról szinte semmit nem tudni még, max a megjelenés idejét, amit a Xiaomi még nem erősített meg.

Kiszivárgott infók alapján, Kínában, 2021. június 25. pénteki béta frissítéssel fogják kiadni. Régi motorosok már tudják, hogy a publikus kiadást megelőzően ki fog szivárogni a zárt béta, amire, pl. a xiaomi.eu is le fog csapni. Aki megkapja a MIUI 12.5 stabil frissítést, az már biztosan frissíthet majd a MIUI 13-ra! Biztosra csak akkor fogunk menni, ha azt a Xiaomi hivatalosan közölte! Addig kezeljétek fenntartással!

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek