- Hirdetés -
()

A Redmi 12 rejtélyesen jött meg hozzánk is, először a szoftver és majd a hardver is. Nem lett rossz kis masina, mindenre is jó kamera, nagy képernyő és akkumulátor, ehhez persze alacsony ár. De csak 4G-s mobilhálózatot ismert és most ezen javítanak augusztus 1-én Indiában a Redmi 12 5G személyében.

Indiában debütál a globális Redmi 12 5G

Ma reggel, Redmi India X-en (régebben Twitter) jelentette be a telefon bemutatójának idejét, egy kis animációval.

Ebből sok mindent nem tudunk meg, csak annyit, hogy 2023. augusztus 1-én jelenik meg és képes lesz az 5G mobilhálózatot kezelni. A képekről jól látszik a telefon dizájnja, lapos képernyő és hátlap, oldalsó SIM tálca és ugyancsak hármas kamera. Már-már iPhone szerű, de csak küllemben.Specifikáció

A Redmi 12 5G teaser oldaláról már több mindent is megtudunk az új telefonról. Az első, amire felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a Redmi 12 5G Flagship dizájnt kap.

Indiában debütál a globális Redmi 12 5G

Mondjuk így tálalva tényleg olyan hatást kelt, mintha valami drága telefon lenne. De ezzel semmi baj nincs, hisz a felhasznált anyagok és összeszerelés már nem különböznek annyira, mint régen. Bár még nem tudni, hogy miből van a hátlapja, műanyag vagy üveg, de tetszetős az biztos.

Indiában debütál a globális Redmi 12 5G

A legnagyobb képernyőt kapja meg, ami csak eddig volt a Redmi (sima, nem Note) sorozatban. A pletykák szerint 6.79″ képátlót kap, FHD+ (2460 × 1080) felbontással.

A hivatalos közlemény a legnagyobb kamerát is elárulta, ami 50 MP felbontással bír, beépített filmes effektekkel. De a Redmi 12-höz képest nem lesz három kamera, csak kettő. A második egy 2 MP makró lesz és a harmadik “lencse” alatt csak a vaku lapul meg. Amolyan kamu kamera… Az előlapon viszont csökkentették a felbontást, 8 MP helyett csak 5 MP felbontással szelfizhetünk.

Indiában debütál a globális Redmi 12 5G

De ha már kamerában gyengébb lesz, akkor máshol kell rajta fejleszteni. Az 5G mobilhálózat képesség magával hordozza a jobb teljesítményt is. A Redmi 12 5G nagy valószínűséggel a Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 processzort fogja használni. Ez jóval erősebb, mint a 4G változat MTK Helio G88. Minimum dupla teljesítmény növekedés nagyon fog tetszeni mindenkinek és kompenzálja a kis hiányosságokat.A processzor mellé kapunk jóval nagyobb memóriát és háttértárat is. Konkrétan ezt is megduplázták, mint a számítási kapacitást. Ráadásul a SD 4 Gen 2 háttértára már megfelelő a a virtuális memória létrehozásához, amivel 16 GB-ra növelhető. Annak már elégnek kell lennie mindenre is! A 256 GB viszont fix, nem bővíthető microSD kártyával.

Az akkumulátor kapacitása mit sem változott, marad a jó öreg 5.000 mAh, 18 W-os gyorstöltéssel és 22.5 W-os gyorstöltővel a dobozában.

Összegzés

A hivatalos infók itt véget értek, bár beszúrtam némi pletykát is a sorok közé. Ezek az infók valószínűleg nem pletykák, mivel a Redmi 12 5G a kínai Redmi Note 12R telefon globalizált verziója lesz. Azt a telefont meg betéve ismerjük, minden tulajdonságával és dizájnelemeivel együtt. De ne vedd kézpénznek, mert előfordulhat, hogy változtatnak valamin a hosszú hajóút alatt és nem pontosan azt kapjuk.

De a Redmi India és a hivatalos plakátokon a globális megjelenés látható, így a telefont Indiában mutatják be, de Európában is forgalmazásra kerül. Indiai bloggerektől hallani ezt-azt, hogy mennyibe fog kerülni a telefon, bemutatáskor. Elméletileg 13.999 INR-be fog kerülni, ami 154 €-nak felel meg Európában és 58.750 Ft-nak itthon. De persze nem ennyi lesz, mert biza mindig megy rá némi plusz költség. Magyarországon valószínűleg 70-80.000 ft között várható, ami még mindig egész jó ár lesz ezért a vasért.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -