Már biztos mindenhol olvastátok, hogy holnap, szeptember 24-én, brutál nagy bemutat lesz Kínában. A címben szereplő Xiaomi cuccokról sok mindent nem tudunk, de azért összefoglalnám, hogy mi várható.
Xiaomi Mi 9 Pro 5G

A Mi 9 család legújabb, leggyorsabb és legizmosabb családtagja lesz, nagyon fog hasonlítani az első kiadásra, kis változtatásokkal kívül belül.

Tripla hátsó kamera, amelyből a fő érzékelő már 48 MP lesz, 18 MP a teleobjektív és 8 MP az ultraszéles látószögű. Qualcomm Snapdragon 855 Plus SoC-nak köszönhetően 5G képes mobilnettel villámgyorsan érhetjük el az internetet.

4.000 mAh akkumulátora már élhetőbb lesz, mint a Mi 9 3.300 mAh-val, a telefon így vastagabb lesz és nem áll majd ki a kamera lencse… Na de ezt a “normál” méretű aksit az eddigi leggyorsabb módon tölthetjük vezetékesen és vezeték nélkül! Vezetékes töltés 40 W, míg a vezeték nélküli 30 W, na de itt nincs vége, a telefon képes a fordított, 10 W-os vezeték nélküli töltésre!

Csepp szigetes AMOLED kijelző, alatta ujjlenyomat olvasóval, 103.8% NTSC széles színtartománnyal.

Nagy újdonság a telefonban, a keresztirányú lineáris rezgőmotor, ami akár 150 módon tud rezegni, illeszkedve pl. játékokhoz, hogy kis lövés, kis rezgés, nagy lövés nagy rezgés legyen.

A memóriát és a háttértárat sem aprózták el, úgy mint az árát. De ez még nem biztos, kezeljük pletykának a hivatalos bejelentésig. Mi 9 Pro 8/128GB – 3.599 Jüan ~ 154.140 Ft, míg a 12/256GB – 3.999 Jüan ~ 171.275 Ft.

Xiaomi Mi Mix Alpha

Az új Mix útja kicsit kalandosra sikerült, először mindenki a következő számmal, a 4-essel várta, mivel ez jön a sorban. De.

Egy huszárvágással a számok helyett a görög ábécé betűit kezdték el használni. A pontos okát holnap reggel megtudjuk, de addig is gyönyörködjünk a koncepciós Mix telefon tudásában.

Először is a Mix Alpha is képes lesz az 5G hálózatot kezelni és valószínűleg gyorstöltést is kapni fog.

100 MP! Száz megapikszel! 1.000.000 pixel egy képen, azért már durva. 8x digitális zoom mellett is bőven vállalható minőséget kapunk. Na de itt nem áll meg a tudomány!

A Mi Mix Alpha képernyője nem csak a szokásos szögletes kialakítású lesz, hanem túlnyúlik az oldalára. Ebből arra következtettünk, hogy hasonló lesz, mint a Vivo Nex 3 vízesés képernyője, de…

…de ha a fenti kép nem kamu, akkor így fog kinézni az új Mix telefon. Nem rossz, csak hát ezt is kicsit kétkedve fogadtuk.

Xiaomi Mi TV Pro

A következő generációs Xiaomi tévéről szinte semmit nem tudunk, mint amit a hivatalos csatornák megosztanak velünk.

A Mi TV Pro három méretben fog megjelenni, ezt leplezte le Lei Jun a mai főpróbán készített képével. 43″ / 55″ / 65″ képernyőátlóval, ami annyira nem is meglepő.

Egy sarkosított példával hasonlítják össze a konkurenciával, miszerint a Pro képernyőjének ultra vékony kávája lesz. És nagyjából ennyi…

MIUI 11

Az új MIUI rendszerről majd a megjelenés után írunk egy nagy összefoglalót, tű sok mindent nem árultak el eddig a rendszerről.

Egyik nagy újítás lesz benne a gyermekmód, ami olyasmi, mint ami már a 10-ben is benne volt második asztal néven. Ennek újdonsága a gyermekien egyszerű és mókás felület. Mindent szabályozhatunk, hogy mit láthat és mit érhet el. Ez csak a kínai verzióban lesz egyelőre, global romokba és magyar nyelven lesz e, azt nem tudjuk.

A másik óriási fejlesztés az az automata vészhelyzeti riasztó funkció. A telefen helyzetét figyelembe véve, minden olyan természeti csapásra felhívja a figyelmet, ami a közelünkben történik, történhet, vagy közelít hozzánk. Így akkor is tudhatunk minden közelünkben történő életveszélyes eseményről, amit magunk nem látunk, tapasztalunk.

Ezen felül át lesznek szabva az alap ikonok, új dizájnt kapnak az ablakok, lelassulnak az animációk és élvezhetőbb lesz a rendszer. Teljes sötét mód az összes rendszer appre kiterjed és a Google kötelezi az Android Q rendszerre fejlesztett appeket is a funkció használatára.

Holnap reggel 8-tól élőben közvetítünk a Facebook csoportunkban és utána itt olvashattok mindent a bemutatóról cikk formájában!

HOLNAP REGGEL TALÁLKOZUNK!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ