A Xiaomi számára a jövőhét elég zsúfolt lesz, még vasárnap Barcelonában bemutatják a Xiaomi Mi 9 családot, egyéb nemzetközi eszköz mellett, február 28-án Indiában debütál a Redmi Note 7 és egy meg nem erősített napon bemutatkozik a Redmi Note 7 Pro Kínában.

Weibo microblogon került ki ma reggel Lu Weibing, a Redmi vezérigazgatójának oldalára a hivatalos bejelentés, miszerint jövőhéten találkozunk a Redmi Note 7 Pro telefonnal. Eddig a hivatalos információk alapján a hátlapi kamera páros fő modulja lesz lecserélve Samsung ISOCELL GM1-ről Sony IMX586-ra.

A két szenzor számszerűleg teljesen megegyezik. De a kérdés jogos, akkor mi a különbség és miért a Pro kapja a Sony szenzort? Mert a Sony szenzora valós 48 MP felbontásban alkotja meg a digitális képet, míg a Samsung ugyan ezt 12 MP felbontásban. És ezzel el is zárták a hivatalos információk csapját.

De nem elhanyagolható a spekulációk és a pletykák megemlítése, miszerint nem csak a kamera lesz felturbózva, hanem egyéb komponensek is. Első sorban említeném a processzort, ami állítólag a Qualcomm Snapdragon 675 lesz, majd a 18W-os gyorstöltés és magasabb RAM/ROM páros, ami lehet akár 6/128 GB is. A 128 GB háttértárra szükség is lesz, hisz a 48 MP kamera 8.000 x 6.000 pixel méretű képeket készít és 10-20 MB helyet foglalnak. A váz pontosan ugyan akkor marad és a többi hardver komponens is, 4.000 mAh akkumulátor kapacitás, az előlapi kamera, csepp notch a képernyőn, stb.

A pontos megjelenést nem árulta el nekünk a Redmi vezére, de figyeljük a Weibo bejegyzéseit, és ha új infóval ajándékoz meg minket, akkor azonnal jövünk a hírekkel!