Gyűrűs napfogyatkozásról akkor beszélünk, amikor a Nap látszólagos mérete nagyobb, mint a Holdé. Ennek az az oka, hogy a Hold ilyenkor viszonylag távol jár a Földtől. A természeti jelenség alatt, még a napfogyatkozás csúcsán is látható a napkorong széle.
Laposföld elmélet solved… :mrgreen: Na komolyra fordítva a szót, Magyarországon utoljára ilyet nagyon régen láthattunk, az utóbbi időben 2008 és 2015-ben volt részleges teljes napfogyatkozás. A következő időpont 2075. július 13. gyűrűs és 2081. szeptember 3. teljes napfogyatkozás. 93 évesen nem valószínű, hogy ezt én már látni fogom… 😥 . De tagnap, azaz 2020. június 21-én gyűrűs napfogyatkozás volt megtekinthető Afrika, Délkelet-Európa, és Ázsia területén, nálunk csak nagyon részlegesen volt látható.

A szerencsések, akik láthatták és dokumentálhatták a nap gyűrűs fogyatkozását, a kínaiak és indiaiak voltak, mármint Xiaomi vonatkozásában. Fel is került a Weibo-ra számtalan a gyönyörű látványról, ezek közül válogattunk ki jobbnál jobbakat.

Nem csak képekben örökítették meg a Xiaomi rajongók az eseményt, hanem videó is készült róla bónuszként.

Xiaomi Mi 10 Pro 5G – Gyűrűs napfogyatkozás😳

Közzétette: Szabó Kornél – 2020. június 22., hétfő

Neked is vannak ilyen különleges képeid? Oszd meg velünk a Facebook oldalunkon vagy csoportunkban a cikk bejegyzése alatt!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ