A Xiaomi Redmi Note 6 Pro 2018 óta igen népszerű telefon, korrekt teljesítménye mellett igen jó árcímkével rendelkezik. Bár már az utódjának az utódja is megjelent, jelenleg is kapható, és a használt piacnak is jelentős szereplője.

Nem rég egy áruház biztonsági kamerája rögzítette, amint egy ilyen készülék fölrobbant, miközben egy elvileg szakember javította. Az eset során senki sem sérült meg.

A Khabar Gujarat újság adatai szerint a Dhriti Mobiles nevű indiai üzlet technikusa javította a készüléket, amikor füstölni kezdett. Néhány perccel később a telefon felgyulladt. A szerelő végül a földre dobta, így a telefon nem tett senkiben kárt, viszont értelemszerűen teljesen tönkrement.

“Redmi Note 6 Pro-m van, most váltsam le?” Szó sincs erről. Egyelőre egyedi esetről van szó, és nagyon reméljük, hogy ez így is marad, amíg nincsen hír tömeges kigyulladásokról (mint anno a Galaxy Note7-eknél), addig aggodalomra semmi ok.

Az esetről egyelőre nem sok minden lehet tudni, a Xiaomi eddig nem tett hivatalos közleményt az ügyben, így csak találgatni lehet az eset okát, akár egy utángyártott akkumulátor is szolgálhat magyarázatul.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ